Vice Magazin, 23. decembar - Jedan udarac, 99 godina zatvora

Vidimo se u 23.30!

Podeli

Džejms Vord (22) je osuđen na 10 meseci zatvora nakon što je izazvao telesne povrede svom ocu kada su se potukli oko psa.

Dvanaest godina kasnije, Džejms je i dalje u zatvoru nakon što je osuđen na neodređen vremenski period u zatvoru kao deo izuzetno kontroverzne presude zarad zaštite javnosti (IPP) jer je zapalio krevet u svojoj ćeliji.

VICE prati život Ejpril, njegove uznemirene sestre, koja neumorno vodi kampanju za njegovo oslobođenje, kao i živote ostatka porodice u toku poslednjih šest nedelja pre potencijalnog datuma kada je Džejms trebalo da bude oslobođen.

Nakon što su prethodni datumi kada je trebalo da bude pušten prošli neuspešno, porodica nije sigurna da li će ikada zapravo imati prilike da vide Džejmsa izvan zatvora.

Ratne igre - Air Soft

Iako je od krvavog raspada Jugoslavije prošlo više od dve decenije, ratne rane nisu sasvim zalečene.

Balkanske države streme boljem životu i dobrosusedskim odnosima, ali ih nedovršeni procesi istraživanja istine i odgovornosti nisu doveli do željenog nivoa pomirenja. U atmosferi dnevnog politikanstva i duhova prošlosti, rastu nove generacije, među kojima ima i onih koji odolevaju mržnji prema drugim nacijama i narodima.

Grupa mladih ljudi iz Srbije, Hrvatske, sa Kosova, iz Crne Gore kroz kontroverznu i provokativnu ratnu igru AIR SOFT se poigrava osećanjima i stavovima političara ali i onih koji pamte ratove.

strana 1 od 12 idi na stranu