Poginuo vozač GSP-a, dva autobusa uništena, ima povređenih VIDEO

Beograd -- U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila rano jutros u Zemunu, poginuo je vozač GSP-a, a više osoba je povređeno.

Izvor: Tanjug
Podeli
Screenshot/TV Prva
Screenshot/TV Prva

Teška saobraćajna nesreća dogodila se u Ulici cara Dušana u Zemunu, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći, kada su se sudarila dva autobusa i jedan automobil.

Vozač (30) je poginuo u direktnom sudaru koji je izazvalo putničko vozilo koje je naletelo na autobus privatnog prevoznika na liniji 45, koji je potom udario u autobus GSP na liniji 15, rekao je Tanjugu glavni dispečer u GSP.

U Hitnoj pomoći navode da su povređena dva muškarca, starosti 53 i 21, i žena stara 53 godine i oni su prevezeni u KBC Zemun.

Prema nezvaničnim informacijama, nesreću je izazvao automobil koji je na raskrsnici koja je regulisana semaforom velikom brzinom iz Tršćanske ulice ušao u Ulicu cara Dušana, udario u autobus privatnog prevoznika, koji je nakon toga udario u autobus GSP-a.

Autobus GSP-a je išao prazan iz garaže u Zemunu da se uključi na liniju 15, a autobus privatnog prevoznika je radio na liniji 45. Na vozilima koja su učestvovala u nesreći pričinjena je i velika materijalna šteta.

GSP "Beograd" je izrazilo najdublje saučešće porodici nastradalog vozača, koji nije svojom krivicom izgubio život i poželelo brz oporavak povređenima. Takođe, apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise, kako se ovakve situacije ne bi dešavale. Istraga će utvrditi okolnosti pod kojima se zaista desila nesrećua, saopštilo je GSP "Beograd".

Prema nezvaničnim informacijama, nesreću je izazvao vozač automobila koji je udario u jedan autobus, koji je potom udario u drugi autobus. Takođe nezvanično, mladić je pokušao da pobegne, ali je ubrzo uhapšen.

Tanjugu je rečeno da su intervenisale tri ekipe Hitne pomoći.

U Ulici sara Dušana obustavljen je autobuski saobraćaj, a linije su izmeštene ili skraćene.

Vesić: Pomoć grada porodici vozača

Grad Beograd izražava saučešće porodici nastradalog vozača GSP, koji je jutros poginuo u saobraćajnoj nesreći u Zemunu, i učiniće sve da porodica dobije pomoć i podršku, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vesić je rekao i da će Grad Beograd sarađivati sa nadležnim organima u istrazi o teškoj nesreći.

Istraga u toku

GSP Beograd i privatni prevoznik "Unicop" sarađuju sa nadležnim organima na istrazi saobraćajne nesreće u Zemunu, u kojoj je jutros poginuo vozač GSP, dok su tri osobe povređene, saopštio je sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević.

Na osnovu prvih informacija sa mesta nesreće, sve ukazuje na to da je saobraćajnu nesreću u kojoj su učestvovali autobus GSP, autobus privatnog prevoznika i automobil, izazvao "bahati" vozač automobila i da vozači autobusa nisu krivi, navodi se u saopštenju.

Sekretar za javni prevoz je u ime grada izjavio saučešće povodom saobraćajne nesreće na raskrsnici ulica Cara Dušana i Tršćanske.

"Ništa ne može da vrati mladog čoveka koji je izgubio život i to predstavlja nenadoknadiv gubitak za porodicu. Duboko saosećamo s porodicom poginulog vozača i sa GSP 'Beograd', navedeno je u saopštenju iz Sekretarijata za javni prevoz. Ističe se i da GSP "Beograd" ima podršku Grada Beograda u unapređenju uslova i bezbednosti u radu, posebno vozača.

Dodaje se da će Grad nastaviti obnovu voznog parka GSP-a, kako bi građani imali sve bolji i kvalitetniji prevoz, a vozači bolje i bezbednije uslove rada, jer nova vozila podrazumevaju veću pouzdanost i sigurnost u svakom pogledu. Sekretarijat za javni prevoz izrazio je nadu da će se putnici koji su povređeni u jutrošnjoj saobraćajnoj nesreći brzo oporaviti.

MUP: Uhapšen vozač automobila

Policija je uhapsila A.R. (21) zbog sumnje da je jutros u Zemunu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo vozač GSP, a još tri osobe povređene.

On se sumnjiči da se, dolaskom do raskrsnice Tršćanske i Ulice cara Dušana, nije zaustavio na crveno svetlo na semaforu, već je nastavio da vozi i sudario se sa jednim autobusom.

Osumnjičenom A.R. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

strana 1 od 73 idi na stranu