Vulin ipak ušao u Crnu Goru, vojna delegacija Srbije morala da skine uniforme

Crnogorske vlasti nisu dozvolile srpskoj vojnoj delegaciji, na čijem je čelu ministar Aleksandar Vulin, da u Crnu Goru uđu u srpskim uniformama.

Izvor: Tanjug, Sputnjik
Podeli

Pročitajte još:

Vijesti: Dolazi najveći kritičar Crne Gore iz Srbije

Kako navodi Sputnjik, vojna delegacija je morala da se presvuče, da skine uniforme, kako bi im bio odobren ulazak.

To se desilo uoči puta u Rovca kod Kolašina, gde bi ministar odbrane Srbije danas trebalo da položi venac kod spomenika Pavlu Bulatoviću.

Beogradski mediji javljaju da su crnogorske vlasti u ponedeljak posle podne najpre izdale dozvolu delegaciji Ministarstva odbrane, koja je podrazumevala da oni u Kolašin mogu da dođu u uniformama.

Međutim, tokom večeri su pozvali našeg ambasadora u Podgorici Vladimira Božovića na hitan sastanak, saopštivši mu da dozvola za uniforme — više ne važi.

Vulin je Tanjugu rekao da nisu tačne spekulacije da je delegacija Vojske Srbije zaustavljena na graničnom prelazu sa Crnom Gorom, ali je potvrdio da crnogorske vlasti nisu dozvolile srpskoj vojnoj delegaciji, na čžcijem je čelu, da u Crnu Goru uđu u srpskim uniformama.

Vulin je prisustvovao svetoj liturgiji u manastiru Kostrikovača u Rovcima kod Kolašina, povodom 20 godina od atentata na saveznog ministra odbrane SR Jugoslavije Pavla Bulatovića.

Svetu liturgiju služio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, a liturgiji su prisustvovali članovi porodice Pavla Bulatovića i brojni građani.

strana 1 od 73 idi na stranu