Pitali Bocan Harčenka ima li odgovor na Vučićevo "zašto"

Beograd -- Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je danas da je afera "ruski špijun", što se tiče Beograda i Moskve - "iza nas".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

"Sve je to iza nas", rekao je ambasador na pitanje novinara šta je predsedniku Srbije odgovorio na "zašto", koje mu je Aleksandar Vučić uputio povodom snimka o predaji novca ruskom obaveštajcu.

Bocan Harčenko je rekao: "Ne bih želeo da ponovljamo čitavu priču koja je iza nas".

Dodao je da je o tome već dosta rečeno, i da onaj koga to interesuje može da pogleda izjave i predsednika Srbije, i njegove kao i portparolke Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ruski ambasador je još jednom tim povodom ocenio da su odnosi dve zemlje, nakon prošlonedeljnog, 17. susreta dvojice predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina u Sočiju, dobili novi podsticaj i da će saradnja biti još intenzivnija.

Bocan-Harčenko je govorio na skupu o balkanskoj politici Ruske Federacije u Institutu za medjunarodnu poltiku i privredu kome su prisustvovali i brojni ambasadori i predstavnici diplomatskog kora.

Na tom skupu Bocan-Harčneko rekao je i da je Aleksandar Vučić predsednik sa kojim se Vladimir Putin najviše puta sreo u odnosu na lidere svih ostalih država Evrope.

strana 1 od 88 idi na stranu