Novi zemljotres u Albaniji

Tirana -- Novi zemljotres jačine 4,3 po Rihteru pogodio je jutros Albaniju i to je bio samo jedan u seriji od pet potresa registrovanih na tom području do 10 sati.

Izvor: RTS, Tanjug, klix.ba
Podeli

Najnoviji potres je zabeležen u 08:26 sati, sa epicentrom u Tirani i na dubini od 10 kilometara. Ovaj potres osetili su građani na kosovskoj teritoriji i u delovima Hrvatske. Zasedao je Savet za nacionalnu bezbednost.

Tužilaštvo mora da privede pravdi sve odgovorne za propuste koji su doveli do ljudskih žrtava i materijalne štete, objavio je albanski predsednik Iljir Meta posle te sednice.

Inače, albansko Ministarstvo odbrane saopštilo je ranije da je u delovima Albanije od 26. novembra zabeleženo ukupno 1.376 potresa.

Albanski seizmolog Rapo Ormeni rekao je u nedelju da je zabeleženo 1.300 slabijih potresa na području Drača i drugih delova zemlje i da je to normalan proces potreban za oslobađanje energije posle glavnog zemljotresa koji je pogodio Albaniju 26. novembra.

Od posledica zemljotresa jačine 6,4 stepena prema Rihterovoj skali ukupno je poginula 51 osoba, a oko 2.000 ljudi je povređeno. Oko 9.000 Albanaca ne može da se vrati u domove posle zemljotresa.

Jutros u 5:23 sata zemljotres jačine 4 stepena prema Rihteru zatresao je područje Nevesinja u BiH.

strana 1 od 72 idi na stranu