Iz Bugarske stigao odgovor na Vučićevo pitanje "Zašto?"

Atlantski savet Bugarske prokomentarisao je izjavu srpskog predsednika Aleksandra Vučića povodom skandala sa "ruskim špijunom".

Izvor: Sputnjik
Podeli

"Predsednik Vučić se pita zašto. Odgovor je jednostavan. Rusi špijuniraju svakog, i neprijatelje i prijatelje i one koji se zalažu za neutralnost. Ni neutralna politika, ni gest prijateljstva, pa čak ni izbalansirani odnosi vas ne štite od ruske špijunaže", ističe taj savet.

Atlantski savet Bugarske tvrdi i da Moskva ima sopstvene planove po pitanju Balkana, a Srbija je za Rusiju strateški instrument. "Zar ima potrebe uopšte i postavljati pitanje zašto?", dodaje se u saopštenju, koje je preneo Sputnjik.

Atlantski savet Bugarske je takođe izrazio zadovoljstvo zato što je nešto ranije bugarska ministarka inostranih poslova izjavila da će ambasador Srbije u Bugarskoj biti najverovatnije pozvan u MIP zbog izjave predsednika Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovana Drecuna.

Dodaje se i da je to najmanje što se može učiniti u ovom trenutku, s obzirom da je Bugarska dužna da zaštiti svoje ime i ne sme da trpi takve provokacije.

strana 1 od 86 idi na stranu