Olujni vetar ruši stabla i uličnu rasvetu, službe će dežurati 24 sata

Usled olujnog vetra u Beogradu, drvo je palo na vozilo u pokretu u Bulevaru vojvode Putnika na Košutnjaku.

Izvor: B92, Beta
Podeli

Kako se navodi u saopštenju JKP Zelenilo-Beograd, ovo je bila jedna od sedam intervencija tokom košave.

Stablo kestena koje je vetar srušio se nalazi u redovnom Programu održavanja našeg Preduzeća i oštećenim sugrađanima JKP "Zelenilo – Beograd" nadoknadiće štetu po utvrđenoj proceduri.

Zbog izuzetno jake košave, koja u Beogradu duva jačinom od oko 20 kilometara na čas, operativni tim za hitne intervencije JKP "Zelenilo – Beograd" dežura 24 časa.

Stablo je u trenutku vetroizvale bilo potpuno zdravo. Usled produžene vegetacije, zbog, za ovo doba godine, povišenih temperatura, stabla još uvek nisu odbacila lisnu masu kao ni plodove, stoga su krošnje izuzetno teške, što dovodi do izvala zdravih stabala pod udarima vetra, navodi se u saopštenju.

Sugrađani mogu prijaviti slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala, koja mogu ugroziti bezbednost i naneti materijalnu štetu Centru za informisanje ovog preduzeća radnim danom od 7.30 do 15.30 časova na broj telefona 2630-506, a posle tog vremena dežurnoj službi u Bulevaru vojvode Mišića 85a, na broj telefona 2650-683.

Pozivanje dežurne službe moguće je i preko gradskog Centra za obaveštavanje, dežurne inspekcije i MUP-a.

I Kruševac je bio na jakon udaru vetra. U ulici Radovana Miloševića oboren je stub ulične rasvete, a tom prilikom nije bilo povređenih, saopšteno je iz gradskog Odeljenja za vanredne situacije.

U Izveštaju Odeljenja za vanredne situacije Grada Kruševca navedeno je da su dežurne ekipe Elektrodistribucije Kruševac i Policijske uprave u tom gradu uklonile stub te da je saobraćaj normalizovan.

Navedeno je i da je, prema informacijama dispečerske službe kruševačke Elektorodistribucije, zbog pojačanog vetra došlo do ispadanja dalekovoda u Velikom Šiljegovcu, te da je posle intervencije dežurne ekipe normalizovana isporuka struje.

U Kruševcu je, kako je Beti rečeno u meteorolškoj stanici u tom gradu, tokom prepodneva vetar duvao brzinom od 15 metara u sekundi, što se računa u jak vetar, dok se olujnim smatra onaj koji duva brzinom većom od 17,2 metara u sekundi.

Vetar je popodne u Kruševcu oslabio i duva brzinom od 7,3 metara u sekundi.

Podsetimo, sinoć se usled jakog vetra urušio krov zgrade Osnovnog suda u Gračanici.

strana 1 od 86 idi na stranu