Marjanović stigao sa četiri advokata

Beograd -- Zoran Marjanović stigao u Viši sud u Beogradu, gde danas treba da mu se održi pripremno ročište pred početak suđenja povodom optužbi da je ubio suprugu Jelenu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ona je ubijena aprila 2016. godine u Borči.

Marjanović je u sud došao u pratnji svojih advokata.

Ročište je pomereno sa 11 na 12 sati na molbu jednog od njegova četiri branioca.

Shodno zakonu, ročište će biti zatvoreno za javnost i njemu će moći da prisustvuju samo stranke u postupku.

Sud će utvrđivati koji će se dokazi tužilaštva i odbrane izvoditi tokom predstojećeg suđenja, a optuženi Marjanović će se kratko izjasniti o krivici. Po okončanju ročišta sud će zakazati početak suđenja, kojem će javnost moći da prisustvuje, a Marjanović detaljno da iznese odbranu.

On inače od početka postupka negira da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike.

Marjanović se optužnicom tereti za krivično delo teško ubistvo jer je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči.

U neposrednoj blizini mesta zločina, prema optužnici, bila je i maloletna ćerka Zorana i Jelene, koja je tog popodneva sa roditeljima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je proletos sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge, folk pevačice.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po od ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu i generalno je svojim istupima plenio pažnju "žute štampe".

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već tri i po godine.

strana 1 od 87 idi na stranu