Protest u Moskvi: 100 uhapšenih, uhapšen i Navaljni

Moskva -- U Moskvi se održava protest opozicije zbog pokušaja policije da navodno podmetane drogu novinaru Ivanu Golunovu. AFP: Uhapšeno najmanje 100 osoba.

Izvor: index.hr
Podeli

Policija je dan ranije iznenada odbacila optužbe za krijumčarenje droge koje je ranije podnela protiv novinara Golunova, što je neobičan zaokret vlasti koje su bile izložene pritisku javnosti i novinarske struke, preneo je Index.hr.

Međutim, opozicioni lideri su odlučili da nastave s protestom bez obzira na odluku policije i uprkos upozorenju vlasti da su njihove daljnje demonstracije nezakonite.

Na protestu je učestvovao i "najpoznatiji ruski opozicionar", kako ga svetski mediji nazivaju, Aleksej Navaljni i on je, kao i svaki put do sada, uhapšen.

Podseća se da je Golunov uhapšen u četvrtak, nakon čega je protiv njega podignuta optužnica i određen mu je kućni pritvor. Policija tvrdi da je u njegovoj torb i posle, nakon pretresa stana, pronašla veću količinu droge mefedron.

Slučaj Golunov je nakon toga podstakao veliki talas solidarnosti s novinarom, kako nezavisnih tako i državnih glasila, a Golunovu su podršku pružili i neki državni zvaničnici.

strana 1 od 73 idi na stranu