Vučić: Neće se dokopati severa

Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da je Srbima izabranim za gradonačelnike opština na severu KiM rekao da rade svoj posao.

Izvor: Tanjug
Podeli

Takođe, kako ističe, rekao im je i da ne žure sa eventualnim ostavkama, te da će prvo "upoznati" Prištinu sa merama koje je država pripremila u odgovor na njene dosadašnje poteze.

Na pitanje dopisnika albanske televizije šta je sugerisao predstavnicima Srba sa severa KiM, koji su izašli na izbore, ali su ranije najavili mogućnost da ponovo podnesu ostavke, Vučić je preneo da im je rekao da rade svoj posao.

"Pa, polako... Spremamo se da upoznamo sa našim odlukama posle Pariza. Ali, neće vam tako lake naše odluke biti", konstatovao je Vučić. "Znam ja da mnogi na Kosovu čekaju naše fatalne greške da bi se do;epali severa. Moraće na drugi način to da obave. A to kod nas na jugu se kaže - neće da može", rekao je predsednik Srbije.

Teško Srbima...

Teško Srbima dok se izbori u Prištini ne završe, konstatovao je takođe Vučić, nakon sastanka s predstavnicima Srba sa KiM, i ukazao da su Srbija i Srbi jedina tema u Prištini, te da se albanski političari utrkuju u tome ko više mrzi Srbe, računajući da glasove birača.

Vučić je, odgovarajući na pitanje kakve signale sada Priština šalje kada Kadri Veselji kaže da se predomislio i da takse treba da ostanu, a Ramuš Haradinaj najavljuje susret sa Merkel u Berlinu i kaže da će dobiti viznu liberalizaciju I bez povlačenja taksi, kao i da radi na sprečavanju "Dodik države", kazao: "A zamislite državu koju biste mogli da nazovete 'Tači-Haradinaj' država. Znate li nekog ko hoće da živi u takvoj državi, pošto stalno vređaju srpske predstavnike?", zapitao je predsednik.

Vučić je rekao da je, što se tiče vizne liberalizacije, spreman da to odmah potpiše, i da imaju našu saglasnost da se što pre ukinu vize. Znao je, kaže, i najavio po uvođenju taksi da će one dugo biti na snazi.

"Što se taksi tiče, ne moraju da ih sklone. Ja sam to negde i znao i na početku sam, jedini, rekao da će one duže da traju. Mi se sada, uz gubitke koje smo imali, prilagođavamo novim okolnostima. Naći ćemo tržište za svoju robu. Trebalo nam je vremena za to, ali rešićemo mi taj problem, a oni će se suočiti sa brojnim problemima", uveren je.

To što se Veselji predomislio predsednik je kazao u šali da je to velika novost i da bi trebalo posebnu sednicu sazvati. "Pobiše se između sebe ko će biti najveći antisrbin, da bi dobili glasove, jer su videli da je Haradinajeva popularnost tako skočila za 20 odsto. Teško Srbima dok se njihovi izbori ne završe, jer je jedina njihova tema Srbija i Srbi, ali ne samo Srbi sa KiM, već i RS, koji su postali omiljena tema. Ne znaju ništa drugo nego 'Dodik i RS'. Svi su oni kandidati za Nobelovu nagradu, ne za politiku, već za fiziku, hemiju, I književnost za Aljbina Kurtija. Jedan je naslednik Ajnštajna, a drugi Njutna - Tači I Haradinaj. Mi smo sve budale, a oni sve geniji, a sada će videti kako budale umeju genijima da odgovore”, zaključio je Vučić.

strana 1 od 59 idi na stranu