Pred Putinom migovi, suhoji, "kendžal", "panciri", S-500

Ruski predsednik Vladimir Putin obišao je Državni centar za probne letove "Čkalov" u Ahtubinsku na jugu zemlje.

Izvor: Tanjug
Podeli

Tamo su mu prikazani najnapredniji radarski i raketni sistemi i najsavremenije avijacione tehnologije, uključujući borbeni avion MiG-31 sa hipersončnom raketom Kindžal.

Među izloženim primercima vojne avio-industrije bio je i lovac pete generacije suhoj-57, kao i borbeni avion MiG-35 i uzorci budućnih unapređenih bespilotnih letelica.

Putinu su prikazani i lovci suhoj 35 i suhoj 30-SM, unapređeni presretač MiG-31BM i MiG-29K trenutno u upotrebi u ruskoj mornarici, prenosi Tas.

Upoznao se i sa radarskim sistemima Podlijot Kasta 2-2V i automatskim kontrolnim sistemom Fundament-M, kao i radarom Valdai namenjenom otkrivanju i borbi protiv bespilotnih letelica.

Ruskom predsedniku su predstavljeni antiraketni sistemi S-500 Vitjaz i S-300V4, raketni sistemi Pancir-S, Pancir-SM i Pancir-SA, kao i protivvazdušni raketni kompleksi Tor-M2 i Buk-M3.

Najnajpredniji vojni hardver sa Putinom su obišli ministar odbrane Sergej Šojgu, zamenik premijera Jurij Borsov, ministar industrije Denis Manturov, predstavnici odbrambene industrije i drugi vojni zvaničnici.

strana 1 od 59 idi na stranu