Zabava

Galileo - NOVE EPIZODE vikendom u 17h

Vikendom u 17h Galileo - NOVE EPIZODE vikendom u 17h

Nove epizode

Emisija o nauci i svakodnevnim životnim fenomenima.

Čudan svet oko nas nastavlja da se okreće, a Galileo vas vodi na interesantna mesta, upoznaje vas sa neobičnim ljudima, predstavlja vam nesvakidašnja zanimanja i zabavlja vas na jedinstven način. Čuveni naučni revolucionar Galilej je promenio poglede na nauku svog doba, a istoimena emisija će promeniti vaše viđenje sveta oko nas. ”Galileo” je prava televizijska destinacija koja će vam otkriti sve tajne, fenomene i pokazati vam lepotu nauke, na najuzudljiviji, lagan, ali precizan i jedinstven način.

Niko ne zna sve, ali uvek možete da saznate više!

Voditelj: Miloš Urošević

O emisiji:

„Galileo“ je proglašen za najbolji nemački TV šou program koji se bavi naukom. Prvi put je emitovan 30. novembra 1998. godine, na nemačkom kanalu Pro 7.
Od svog prvog izdanja, „Galileo“ se sa velikim uspehom proširio na ceo svet, pa je emisija prikazivana u više od 10 zemalja, uključujući i Srbiju. Voditelj Miloš Urošević ima vrlo prisan odnos sa svojim gledaocima i obožavaocima, koji mu uvek pomažu tako što šalju svoja pitanja iz oblasti koje ih zanimaju. Kako sam kaže, moto ove emisije je ”Za sve koji imaju pitanja”, a ”Galileo” je tu da pruži prave odgovore.
Na društvenim mrežama u Srbiji ”Galileo” je uvek aktivna tema, a samo Fejsbuk stranica emisije broji više od 50 000 fanova. Na ovaj način zid između publike i ekipe emisije je srušen i svi zajedno postaju tim koji istražuje svet!
Od 2009, ustaljen je običaj da se na kraju svake godine pravi kolaž, odnosno godišnji pregled 50 najspektakularnijih snimaka emitovanih u ovoj emisiji tokom godine.

TV Čorba

Radnim danima u 18h TV Čorba

Glavni sastojak je smeh

Vreme je da se ponovo zakuva. U ovoj sezoni emisiju ćete gledati od ponedeljka do subote, svako veče posle filma. Saznajte koji su noviteti u emisiji koja je u rekordnom vremenu ušla u vrh liste gledanosti i u srca publike. Zabavne, duhovite, bizarne, besmislene, neobjašnjive i skandalozne teme u novoj sezoni obogatićemo novim rubrikama. Maloj, ali efikasnoj ekipi autora „kulinara“, pridružila se i stand up komičarka Jelena Radanović, beskrajno duhovita, britka i odsečna mlada dama koja ne veruje da je čaša polupuna, ni da je poluprazna, već veruje da iz te čaše svi su pili. Naš poligon i dalje su mediji, društvene mreže, rijaliti programi, tabu teme, ljudi i događaji sa kojima delimo 21. vek. Raznovrsno, zabavno, ponekad edukativno, nekad samo zato što nam se može - to je recept za našu "Čorbu" koja ima samo jedan cilj: da vas makne od gluposti i nahrani smehom.
Voditelj: Stefan Buzurović

Radnim danima u 18h!

Najnovije epizode TV Čorbe možete pronaći klikom OVDE!

Stolice

Radnim danima u 18:30 Stolice

Razmrdajte moždane vijuge uz novi kviz!

Pored toga što ćete se sjajno zabaviti, imate šansu da pokažete svoje znanje i tako zaradite novac! Potrebno je samo da se nađete u stolici preko puta našeg domaćina, Srđana Dinčića. Zato, ako u gradu sretnete poznatog stend ap komičara kako nosi dve stolice, uključite moždane vijuge i spremite se na test opšteg znanja i informisanosti.

Voditelj: Srđan Dinčić

Sve epizode kviza "Stolice" možete pogledati na OVOM linku.

24 minuta sa Zoranom Kesićem

Subota u 21h 24 minuta sa Zoranom Kesićem

Autorski tim ove zabavne emisije potrudiće se da gledaocima podari puno smeha, šale i vedrine. U duhovitom komentarisanju aktuelnih društveno-političkih događaja učestvovaće i gosti emisije - eminentni domaći novinari, pisci, umetnici, analitičari i jedan pop. Zoran Kesić s uzbuđenjem čeka nastavak sezone koja počinje ove subote, 24. februara u 21h!

Naša emisija pokušaće u novoj sezoni da bude sve ono što domaća politička scena nije. Duhovita, hrabra, zabavna, direktna, nadahnjujuća, edukativna i sa liderom (voditeljem) koji izgleda fantastično. Nastavićemo da se kreveljimo laži, da se rugamo nedoslednosti, da ismejavamo glupost i da nerviramo zlikovce. Naš stav umotaćemo u smešnu ambalažu i dobacićemo vam ga da se igrate sa njim. Dovodićemo u emisiju ljude koje volimo i poštujemo, neke stare drugare i neke koje bismo tek voleli da upoznamo. Obećavamo da u naš studio neće priviriti niko sa kim posle snimanja ne bismo otišli u kafanu. Licemeri stop. Uvlakači stop. Smarači stop. Nastavićemo da dovodimo dobre bendove i slušamo dobru svirku u emisiji. I u 2018. godini pravićemo emisiju kakvu bismo i sami voleli da gledamo, tretirajući gledaoce kao prijatelje čiji sud poštujemo, a ne kao brojke rejtinga i šera. Živa emisija za žive ljude. Eksperimentisaćemo. Probaćemo nove stvari. Igraćemo se. I nastaviti da volimo tih naših 24 minuta. Za nove šolje, još lepše još bolje!

U prvoj epizodi ove godine videćete zašto je predsedniku Vučiću Ripanj draži od austrijskog dvorca i da li to isto govori i u austrijskom dvorcu. Milomir Marić otkriva da su rijaliti programi najveća počast našeg doba. Siniša Mali trči počasni krug, i radi zgibove, kreči klupe, brani kao rukometni golman, i još svašta - kompletno idealni gradonačelnik. Saznajte i zašto je Marko Đurić čovek-fenomen. Bliže se izbori u Beogradu, pa vas u ovoj epizodi očekuje i pregled izborne liste - 24 liste sa Zoranom Kesićem. I još: premontirani Nemanjići, Beovizija - festival demokratije, i Dragan Đilas sa vrećom punom zmija. I naravno Lazanski. I Severna Koreja.

U ovonedeljnoj ulozi analitičara naći će se scenarista Voja Žanetić, a muzički gosti su bend “Artan Lili”.

Na konkursu za slogan koji podstiče gledanje emisije, ove godine je izabran “Kad već ne da, barem nek se gleda”.

“24 minuta” nedeljno gledaćete u jednom dahu. I zato udahnite duboko!

Na linku OVDE možete pronaći sve dosadašnje epizode emisije.

Serijal filmova o Hariju Poteru

Ponedeljkom u 21h Serijal filmova o Hariju Poteru

Serijal filmova Hari Poter biće emotivan svakog ponedeljka u 21h na O2 televiziji. Svih osam filmova urađeni su po uzoru na radnje osam tomova knjiga o Hariju Poteru, škotske književnice Džoan Ketlin Rouling.

“Hari Poter i kamen mudrosti” je prva knjiga objavljena 1997, a film emitovan 2001. godine.

Knjige i filmovi o Hariju Poteru su namenjene starijoj deci, ali se vremenom pokazalo da ima obožavatelje i starijih godišta. Materijal za knjige i filmove, autorka Džoan Ketlin Rouling pronašla je u sopstvenoj mašti, dok je putovala u vozu na realciji Mančester-London.

Svaka knjiga/film opisuje jednu godinu Harijevog života na Hogvortskoj školi magije, gde se mlađi čarobnjaci uče kako da koriste magiju i igraju čarobnjački sport kvidič.

Knjige su pisane u trećem licu, sa Harijem Poterom kao glavnim junakom, a u nastavku navodimo spisak svih tomova knjiga i delova filmova:

1. Hari Poter i Kamen mudrosti (2001)

2. Hari Poter i Dvorana tajni (2002)

3. Hari Poter i zatvorenih iz Askabana (2004)

4. Hari Poter i vatreni pehar (2005)

5. Hari Poter i Red feniksa (2007)

6. Hari Poter i polukrvni princ (2009)

7. Hari Poter i relikvije smrti (2010)

8. Hari Poter i ukleto dete (2011)

Hari Poter je upoređivan sa mnogim poznatim knjigama, a najviše sa Tolkinovim “Gospodarom prstenova”.

Književnica Džoan Ketlin Rouling je 2016. napisala scenario i za deveti odlomak pod nazivom “Fantastične zveri i gde ih naći”, koji je objavljen naredne godine, a obećano je da će se tradicija snimanja filmova nastaviti.