Filmovi

Ratnik

Utorak, 23. oktobar u 21:00 Ratnik

Progonjen tragičnom prošlošću marinac Tomi Konlon se vraća kući posle 14 godina, i uz pomoć oca počinje trenirati za Spartu, najveći borilački turnir u istoriji u kome samo pobednik uzima sav novac, nagradu od 5.000.000 dolara.Tomi krči sebi put prema finalu dok se njegov brat Brendan, bivši borac koji je postao školski učitelj, vraća u ring u očajničkom pokušaju da spasi porodicu od finansijske propasti. Ali kada autsajder Brendan serijom dobrih borbi stigne do finala, tamo ga čeka okršaj sa neuzaustavljivim Tomijem. Dva brata će se boriti jedan protiv drugog, a sile koje su ih razdvojile sukobiće se u dramatičnoj finalnoj borbi.


Naziv filma: Warrior, 2011.

Žanr: drama

Uloge:Tom Hardi, Džoel Edžerton, Nik Nolti Režija: Gavin O'konor

više o filmu...

Tajna petog staleža

Utorak, 23. oktobar u 00:10 Tajna petog staleža

Film prati Vikiliks od ranih dana do samog kraja kroz oči Danijela Domšajt-Berga. Kroz oči Danijela Domšajt-Berga, kolege Džulijana Asanža, film prati Vikiliks od ranih dana do samog kraja, nakon niza kontroverznih objava podataka koji su promenili istoriju. Stranica je preko noći postigla uspeh i donela slavu svojim glavnim arhitektama, ali dok je njihov globalni uticaj rastao, Danijel postaje sve više razočaran Džulijanovom upitnom taktikom i etikom. Razdor između dva prijatelja postaje preveliki i njihove ideološke razlike ih udaljavaju, ali pre toga su ipak uneli revoluciju u protok informacija prema medijima.Naziv filma: The fifth estate, 2013.

Žanr: drama, biografski

Uloge: Benedikt Kamberbač, Daniel Brul, Aleksandar Bejer Režija: Bil Kondon

više o filmu...

Nestali za šezdeset sekundi

Sreda, 24. oktobar u 21:00 Nestali za šezdeset sekundi

Legendarni kradljivac automobila Rendal mora da se vrati u posao jer je njegov brat Kip zabrljao "posao" koji je trebao da odradi za rusku mafiju. U toku samo jedne noći, Rendal mora da ukrade 50 luksuznih vozila širom Los Anđelesa i da ih isporuči na dok u tačno određeno vreme ili može da se pozdravi sa životom svog brata. Rendal okuplja staru ekipu i jurnjava može da počne.

Naziv filma: Gone in Sixty Seconds

Žanr: akcija

Uloge: Nikolas Kejdž, Anđelina Džoli, Robert Duval Režija: Dominik Sena

više o filmu...

Paranoja

Sreda, 24. oktobar u 23:55 Paranoja

U trileru sa vrtoglavo visokim ulozima, Adam Kasidi je šarmantan mladi poslovni čovek koji se trudi da napreduje na novom poslu u kompaniji Vajat Telekom. Nakon što na poslu napravi skupu grešku Adam se suočava nemilosrdnim predsednikom kompanije, Nikolasom Vajatom. On ga neće uništiti samo pod jednim uslovom: Adam mora da postane korporativni špijun. Odjednom dobija raskošnu kancelariju, vozi skupe automobile... Ali konce igre vuče Vajat kog ništa ne može da spreči u multimilonskoj trci u kojoj planira samo jedno – da pobedi!Naziv filma: Paranoia, 2013.

Žanr: Drama, triler

Uloge: Lijam Hemsvort, Gari Oldman, Harison Ford Režija: Robert Luketić

više o filmu...

Ona je tako zabavna

Četvrtak, 25. oktobar u 21:00 Ona je tako zabavna

Izi je mlada nezaposlena glumica koja se prehranjuje radeći povremeno kao prostitutka. Poziv na brodvejsku audiciju potpuno će promeniti njen život, posebno kada ispadne da je jedna od njenih mušterija reditelj koji je u potrazi za glavnom glumicom. Da stvari budu zanimljivije, on je oženjen, a ona briljira pred ostatkom ansambla...Naziv filma: She's Funny That Way, 2014.

Žanr: komedija

Uloge: Dženifer Aniston, Oven Vilson, Ris Ivans Režija: Piter Bogdanović

više o filmu...

Ljubav na francuski način

Četvrtak, 25. oktobar u 23:15 Ljubav na francuski način

Alis je tridesetosmogodišnja modna urednica “Rebel” magazina, i veliki je perfekcionista. Mnogo je zahtevna i igra na sigurno, pa iz tog razloga njen šef nije siguran da li je Alis najbolji izbor za glavnu urednicu, posebno u konkurenciji s njenom zabavnom i ležernom kolegicom Lisom, koja u CV može da upiše i bavljenje striptizom.

Sve se menja kad Alis zabunom dobije status žderačice muškaraca, i to zbog 20 godina mlađeg zgodnog studenta, što joj povećava šanse da dobije posao urednice. Alis prihvata igru, a devetnaestogodišnji Baltazar ne može da veruje kako mu se posrećilo.Naziv filma: 20 Ans D'Ecart, 2013.

Žanr: Romantična komedija

Uloge: Virdžini Efira, Pjer Nine, Čarls Berling Režija: Dejvid Moro

više o filmu...

Jadnici

Petak, 26. oktobar u 21:00 Jadnici

Radi se o revolucionarnoj priči u kojoj se bivši zatvorenik Žan Valjean, nakon odsluženja kazne u zatvoru, gde se našao zbog krađe hleba kako bi prehranio svoju porodicu, pokušava vratiti normalnom životu i povratiti nekadašnji ugled. Radnja se odvija u vreme Pariskog ustanka 1832. godine, pa Valjean biva upleten u ovaj posljednji pokušaj rušenja francuske monarhije.Naziv filma: Les Miserables, 2012.

Žanr: drama

Uloge: Hju Džekman, Rasel Krou, En Hatavej Režija: Tom Huper

više o filmu...

Đavo

Petak, 26. oktobar u 00:25 Đavo

Pet stranaca u Filadelfiji počinje svoj dan svakodnevnom rutinom. Ulaze u lift poslovne zgrade. Pošto se nalaze u tako malom prostoru, prisiljeni su da ga dele sa strancima. Niko se međusobno ne poznaje. Zajedno su svega nekoliko trenutaka. Ali kad se lift zaglavi, ono što na prvi pogled izgleda kao nasumična slučajnost, nije ni nalik tome. Sudbina je došla po svoje. Ovi stranci će danas otkriti svoje tajne i suočiti se s posledicama svojih zločina. Polako, metodički, njihova situacija od obične neprilike prelazi u čistu bespomoćnost i surovi užas. Svakom od njih počinju da se dešavaju grozne stvari, i raste sumnja u vezi s tim ko od njih petoro to čini, sve dok ne saznaju užasnu istinu: Da je među njima sâm Đavo. Dok ljudi spolja uzaludno pokušavaju da ih oslobode, preostali putnici shvataju da je jedini način da prežive ako se suprotstave pokvarenosti koja ih je dovela do toga kakvi su danas.Naziv filma: Devil. 2010.

Žanr: horor

Uloge: Kris Mesina, Karolina Davernas, Bokem Vudbin Režija: Džon Erik Dodl

više o filmu...

Drugačija 3: Odana

Subota, 27. oktobar u 22:00 Drugačija 3: Odana

Što ako je celi tvoj svet bio laž? Što ako samo jedno otkriće, baš kao i samo jedna odluka, može promeniti sve? Što ako ćeš zbog ljubavi i odanosti uraditi neočekivane stvari? Nakon što je društvo u koje je verovala uništeno nasiljem i željom za moći, Tris se zajedno s Tobiasom odlučuje otići i istražiti granice sveta koji ne poznaje. Ali nova otkrića i istine koje izlaze na videlo ponovno će zahtevati od Tris da se suoči s nepredvidljivošću ljudske prirode, ali i sa samom sobom. Istovremeno, i Tris i Tobias moraju da se suoče sa činjenicom da se njihov položaj u društvu promenio, te oni koji su bili privilegovani to više nisu.Naziv filma: Divergent: Allegiant - Part I, 2016.

Žanr: akcija

Uloge: Šejlin Vudli, Teo Džejms, Bil Skarsgor Režija: Robert Schwentke

više o filmu...

Apokalipto

Nedelja, 28. oktobar u 21:00 Apokalipto

Mel Gibson predstavlja nam uzbudljivi istorijski epski film Apokalipto. Ova napeta i neprekidna akciona avantura vraća nas u drevnu centralnoameričku civilizaciju u kojoj ćete steći dosad neviđeno iskustvo. U sumrak tajanstvene civilizacije Maja, mladi ratnik Jaguarova Šapa biva zarobljen i odveden u veliki grad Maja, u kome ga čeka bolna smrt. Rukovođen ljubavlju prema ženi i sinu, on čini bekstvo od kojeg vam adrenalin ključa, a srce divlje tuče kako bi uspeo da spase njih i njihov način života. Ispunjen neprekidnom akcijom i predivnom kinematografijom, Apokalipto predstavlja očaravajuće i nezaboravno filmsko iskustvo.Naziv filma: Apocalypto, 2006.

Žanr: akcija, drama

Uloge: Rudi Jangblad, Dalia Hernandez, Raul Truhiljo Režija: Mel Gibson

više o filmu...