Filmovi

Oktopusi

Ponedeljak, 24. februar u 21.00 Oktopusi

Britanska tajna služba poverava Džejmsu Bondu istragu u vezi sa ubistvom nemačkog tajnog agenta koji je nosio falsifikovano dijamantsko Faberžeovo jaje, jedno od četiri koja su napravljena za rusku carsku porodicu.

Bond zajedno s ekspertom za umetnička dela odlazi na aukciju kako bi ušao u trag prodavcu lažnih jaja. Kao osumnjičeni odmah se nametne Kamal Kan i Bond ga prati sve do Indije, gde mu pravu pretnju po život predstavljaju Kamalova prelepa asistentkinja Magda i sluga Gobinda.

Ispostavlja se da iza cele ove priče stoji misteriozna lepotica zvana Oktopusi koja se, između ostalog, bavi krijumčarenjem nakita i cirkusima.

Bond i Oktopusi udružuju snage i pokušavaju da se bore protiv Kamala koji je izdao svoju misterioznu partnerka i sada radi za ruskog generala Orlova.

Orlov planira da podmetne atomsku bombu u cirkus u Istočnoj Nemačkoj i za to okrivi SAD, čime će izazvati sukob koji će Rusima omogućiti osvajanje Evrope...Naziv filma: Octopussy (1983), SAD. Režija: Džon Glen. Žanr: Akcija, triler.

Uloge: Rodžer Mur, Luis Jurdan, Kristina Vejborn, Kabir Bedi, Mod Adams, Stiven Berkof

Više o filmu...

Potomci

Utorak, 25. februar u 21.00 Potomci

Godina je 2029. a prošlo je već 18 godina kako se u svetu nije rodila nijedna beba. Velika Britanija jedna je retkih država koja je uspela da preživi nemire i raspad društva zahvaljujući politici militarističkog režima.

U centru priče je Teo (Klajv Oven), nekadašnji aktivista a sada apatični birokrata koji pomaže bivšoj ženi Džulijani (Džulijana Mur) da obezbedi putne isprave za mladu izbeglicu Ki (Kler-Houp Ešiti) za koju se ispostavlja da je trudna.

Uz pomoć svog starog prijatelja Džaspera (Majkl Kejn) Teo pokušava da zaštiti trudnicu od opasnosti i tako sačuva jedinu nada za spas čovečanstva.Naziv filma: Children of Men (2006), SAD. Režija: Alfonso Kuaron. Žanr: Drama, triler.

Uloge: Džulijen Mur, Klajv Oven

Više o filmu...

Peti element

Sreda, 26. februar u 21.00 Peti element

Njujork, 23. vek. Taksista Korben Dalas je penzionisani major specijalnih jedinica i čovek koji ne želi uzbuđenja u životu. Posebno ne želi da bude heroj. Međutim, upravo je povezao Lilu i tako prihvatio vožnju koja se dešava jednom u 5000 godina.

Naime, svakih 5000 godina Apsolutno zlo pokušava da podredi sav život sebi, za sva vremena. Na zemlji, među piramidama, nalazi se oružje koje nas štiti. Ono sadrži četiri elementa - vazduh, vodu, vatru i zemlju. Ipak, da bi se oružje stavilo u funkciju, potreban je peti element - onaj koji ih povezuje i koji je zbog toga ključan.

Peti element je pozitivna životna energija, koja je svoj zemaljski pojavni oblik pronašla u obliku prelepe posetiteljke Zemlje - Lilu. Ako se sila zla spoji s kamenjem, Zemlja će biti uništena, a rasa vanzemaljaca Mangalora, koju predstavlja Zorg, pokrenuće katastrofu. Uprkos svim njenim čudesnim moćima, Lilu je potrebna pomoć , pa ona za svog zaštitnika bira Korbena Dalasa… Sada je sudbina čitavog svemira u njihovim rukama.Naziv filma: The Fifth Element (1997), SAD.

Režija: Luk Beson.

Žanr: Naučna-fantastika.

Uloge: Brus Vilis, Mila Jovović, Geri Oldman, Ijan Holm, Luk Peri

Više o filmu...

Pink Panter 2

Četvrtak, 27. februar u 21.00 Pink Panter 2

Inspektor Žak Kluzo udružuje se sa ekipom međunarodnih detektiva koji su jednako nesposobni kao i on.

Njihov zadatak: zaustaviti lopova koji širom sveta krade neprocenjive istorijske predmete.Naziv filma: Pink Panther 2 (2009), SAD. Režija: Harald Cvart. Žanr: Komedija.

Uloge: Stiv Martin, Žan Reno, Emili Mortimer

Više o filmu...

Krijumčari

Petak, 28. februar u 21.00 Krijumčari

Ovo je priča o čoveku koji pokušava da ostane izvan kriminalnog sveta za koji je radio, a koji želi da ostavi iza sebe i posveti se porodici za koju će učiniti sve kako bi ih zaštitio.

Reč je o rimejku islandskog hita "Reykjavík-Rotterdam".

Radnja se odvija u Nju Orleansu, a film istražuje podzemni svet međunarodne mafije - pun očajnih kriminalaca i korumpiranih funkcionera, visokih uloga i velikih isplata - gde lojalnost retko postoji, a greške se plaćaju smrću.Naziv filma: Contraband (2012), SAD. Režija: Baltazar Kormakur. Žanr: Akcija, krimi drama.

Uloge: Mark Valberg, Đovani Ribizi, Kejt Bekinsejl

Više o filmu...