Filmovi

Teksaška polja smrti

Subota, 15. decembar u 22.00 Teksaška polja smrti

Suder, detektiv za ubistva iz teksaškog gradića i njegov partner detektiv Hej, koji je prebačen iz Njujorka, traže sadističkog serijskog ubicu koji iznakažena tela svojih žrtava baca u obližnju močvaru, koju lokalni stanovnici nazivaju Polja smrti. Iako je močvarno mesto zločina van njihove jurisdikcije, detektiv Hej ne može da ignoriše jeziva ubistva i uprkos upozorenjima svog partnera počinje da istražuje zločine.

Ubrzo ubica menja način delovanja i počinje da proganja detektive i ometa im istragu podmetanjem mogućih tragova na mestima zločina kako bi uvek ostao jedan korak ispred. Kada En, lokalna devojčica nestane, detektivi su u trci s vremenom u kojoj moraju da uhvate ubicu i spasu život devojčice.Naziv filma: Texas Killing Fields (2011), Velika Britanija

Žanr: Krimi drama

Uloge: Sem Vortington, Džefri Din Morgan, Kloi Grejs Morec Režija: Ejmi Kanan Man

Više o filmu...

Kidnapovanje gospodina Hajnekena

Nedelja, 16. decembar u 21.00 Kidnapovanje gospodina Hajnekena

Grupa mladih prestupnika otima Alfreda Hajnekena, jednog od najbogatijih svetskih pivara i svakako najuticajniju osobu u Holandiji, i traži otkup za njega. Kidnaperi su ponižavali poslovnog magnata 21 užasan dan, koliko su ga držali okovanog u skučenoj i hladnoj ćeliji. Kad su dobili otkupninu i oslobodili Hajnekena, on polazi u potragu za svojim otmičarima kako bi se osvetio. Zasnovan na istinitoj priči o jednoj od najsenzacionalnijih otmica u Evropi, film „Otmica Hajneken“ je mudri, napeti triler u kome predator postaje žrtva, a moć se dobija kroz osudu.Naziv filma: Kidnapping Mr. Heineken (2015), SAD.

Žanr: Akcija, krimi drama.

Uloge: Džim Sturges, Sem Vortington, Entoni Hopkins Režija: Danijel Alfredson

Više o filmu...

Strelac

Ponedeljak, 17. decembar u 21.00 Strelac

Džim Terijer je bivši specijalac i agent obaveštajne službe koga proganja prošlost. Osim što se bori sa posttraumatskim sindromom, Džim mora da skine i ljagu sa svoga imena. Jedina svetla tačka u njegovom životu je stara ljubav kojoj želi da se vrati. Ali pre toga, Džima čeka niz obračuna širom Evrope.Naziv filma: The Gunman (2005), SAD.

Žanr: Akcija, krimi drama

Uloge: Šon Pen, Idris Elba, Džasmin Trinka Režija: Pjer Morel

Više o filmu...

Zatočenici sunca

Ponedeljak, 17. decembar u 00.00 Zatočenici sunca

Mladi američki arheolog je početnik, uvučen u opasnu ekspediciju, duboko ispod neprolaznog egipatskog peska. Bežeći od smrtonosnih zamki i drevnih čudovišta, ekspedicija otkriva tajnu stariju od istorije i opasnosti koje prevazilaze maštu. "Spavači" su probuđeni. Bogovi su ustali. I odbrojavanje do kraja sveta je počelo...

Naziv filma: Prisoner of the Sun (2013), SAD.

Žanr: Akcija, avantura.

Uloge: Džon Ris-Dejvis, Dejvid Čarvet, Karmen Čaplin Režija: Rodžer Kristijan

Više o filmu...

Izvan dometa

Utorak, 18. decembar u 21.00 Izvan dometa

Arogantni biznismen dolazi u pustinju Mojave i sa mladim vodičem odlazi u lov. Nakon strašnog nesrećnog događaja, započeće okrutna igra mačke i miša koju samo jedan od njih sme da preživi. Na nišanu puške i ispod vrelog pustinjskog sunca – kakve su šanse za opstanak?

Naziv filma: Beyond the Reach (2014), SAD.

Žanr: Triler.

Uloge: Majkl Daglas, Džeremi Ajrvin Režija: Žan-Batist Leoneti

Više o filmu...

Božji grad

Utorak, 18. decembar u 23.30 Božji grad

Cilj lokalnih vlasti koje početkom šezdesetih godina podižu naselje montažnih kuća, nazivajući ga simbolički “Božji grad”, je plemenit - zbrinuti gradsku sirotinju. Ali samo dvadeset godina kasnije, bukvalno samo nekoliko kilometara vazdušne linije od bajkovitih veduta Rio de Ženeira, postoji uporedni svet kojim vladaju droga, nasilje i kriminal. Korumpirana policija ovde je samo da bi osiguravala kako se neprestani sukobi bandi ne bi prelili preko zamišljene granice i ugrozili obližnji turistički raj.

Naziv filma: City of God (2002), Brazil, Francuska.

Žanr: Krimi drama

Uloge: Leandro Firminjo, Alešandre Rodrigez, Felipe Hagensen, Džonatan Hagensen Režija: Fernando Meiralješ

Više o filmu...

Najtraženiji

Sreda, 19. decembar u 21.00 Najtraženiji

Džejms Dan, narednik američkih marinaca, upropastio je briljantnu karijeru kada je za vreme Zalivskog rata odbio da ubije nedužnog civila. U komešanju je ubio svog pretpostavljenog i zbog toga je osuđen na smrt. U ćeliji ga posećuje izvesni pukovnik Kejsi i nudi mu slobodu i život ukoliko pristupi njegovoj elitnoj supertajnoj ekipi vojnih specijalaca.
Dan pristaje, a prvi mu je zadatak da likvidira industrijalca Bikharta koji je prodavao biotehnološke tajne neprijateljima SAD. Kada brižljivo pripreman atentat bude izvršen, Dan sa užasom shvata kako je prava meta, u stvari, bila supruga predsednika SAD, a on je trebalo da posluži kao idealan žrtveni jarac. S glavom ucenjenom na 10 miliona dolara i sa svim policijskim i obaveštajnim agencijama za vratom, Danu je jedina nada video-snimak atentata koji je napravila privlačna doktorka Viktorija.Naziv filma: Most Wanted (1997), SAD.

Žarn: Akcija, triler

Uloge: Kinen Ajvori Vejans, Džon Vojt, Robert Kotecki Režija: Dejvid Hogan

Više o filmu...

Božje dete

Sreda, 19. decembar u 23.30 Božje dete

Ovo je priča o Lesteru Balardu, siromašnom i nasilnom čoveku. Balardov život je katastrofalan pokušaj da živi van društvenog poretka. Stalno je lišavan roditeljske brige i toplog doma, izjedala ga je usamljenost, pa se doslovno i figurativno spustio na nivo pećinskog čoveka, istovremeno sve dublje tonući u zločin i degradaciju.Naziv filma: Child of God (2013), Australija.

Žanr: Triler, krimi drama

Uloge: Skot Hejz, Tim Blejk Nelson, Džim Parak Režija: Džejms Franko

Više o filmu...

Krvoproliće

Četvrtak, 20. decembar u 21.00 Krvoproliće

Radnja filma se vrti oko dva bračna para čiji sinovi su akteri jedne tuče u školi, pa roditelji odlučuju da se sastanu, porazgovaraju o sukobu i intervenišu. Ali umesto da taj mali incident reše civilizovano, dogođa se upravo suprotno! Spletom okolnosti između roditelja dolazi do još jednog incidenta, ali malo većih razmera.Naziv filma: Carnage (2011), SAD.

Žanr: Komedija, drama

Uloge: Džodi Foster, Kejt Vinslet, Kristof Valc Režija: Roman Polanski

Više o filmu...

Živela Francuska

Četvrtak, 20. decembar u 23.30 Živela Francuska

Muzafar i Feruz su pastiri u maloj zemlji Tabulistan smeštenoj u centralnoj Aziji, za koju niko ne zna da postoji. Kako bi srenuo pažnju na svoju zemlju na međunarodnoj sceni, predsednikov sin odlučuje da pokrene tabulijsko terorističko"oglašavanje" i poverava ga dvojici pastira. Misija njihovog života postaje da unište Ajfelovu kulu! Da bi došli do svog cilja, oni moraju preći najviše neprijateljsko okruženje: Francusku! Francusku, punu korzikanskih nacionalista, policije, nepoštenih taksista, nasilnih navijača, prgavih zaposlenika, vladinih i medicinskih grešaka... Srećom oni zadivljuju Marian, mladu novinarka koja ih žali misleći da su azilanti, te im otkrija drugo lice Francuske ... gostoljubivo, lepo i velikodušno, gde je tako lepo živeti. Vive la France!Naziv filma: Vive La France (2013), Francuska.

Žanr: Komedija

Uloge: Žose Garsija, Majkl Jun, Isabel Funaro, Džerom Komander Režija: Bernardo Barili

Više o filmu...

Uljezi

Petak, 21. decembar u 22.00 Uljezi

U Madridu, dečaka Huana napada monstrum. Istovremeno, u Londonu, dvanaestogodišnja Mia Prunel, pronalazi kutiju skrivenu u stablu drveta, u kojoj se nalazi priča o čudovištu po imenu “Šuplje lice”. Ubrzo Mia pronalazi to čudovište kako se skriva u njenom ormaru, a otac, Džon, joj pomaže da se izbavi od ruku napadača. Džon postavlja sigurnosnu kameru kako bi zaštitio ćerku, ali Mia je ipak ponovo napadnuta, a najčudnije od svega je što snimak na kameri ne pokazuje lice uljeza...Naziv filma: Intruders (2011), Španija.

Žanr: Horor, triler.

Uloge: Klajv Oven, Karis fan Hauten, Danijel Bril Režija: Huan Karlos Fresnadiljo

Više o filmu...