Filmovi

Živi i pusti druge da umru

Ponedeljak, 20. januar u 21.00 Živi i pusti druge da umru

U zgradi Ujedinjenih nacija u Njujorku, na ulicama Nju Orleansa i tokom vudu rituala na ostrvu Sen Monik ubijena su tri agenta britanske tajne službe. Zadatak otkrivanja motiva tih zločina može biti poveren samo najpouzdanijem agentu (ali i onom koji najviše rizikuje) - Džejmsu Bondu.

Njegova prva stanica je njujorški Harlem, gde ulazi u trag organizaciji koja se bavi crnom magijom, na čelu s Kanangom čiji nadimak je gospodin Veliki. Kanangina miljenica i desna ruka je mlada gatara Solateri. Prateći gataru čija je specijalnost čitanje tarot karata, Bond pada u ruke zlikovcima, međutim, uz pomoć agenata CIA uspeva da pobegne na Sen Monik.

Odseda u luksuznom apartmanu u koji mu sa pištoljem u rukama upada mlada crnkinja Rozi, inače neiskusni agent CIA. Ona će mu biti od velike pomoći u pokušaju da spreči iskrcavanje velike količine droge na američko tržište.Naziv filma: Live and Let Die (1973), SAD.

Režija: Gaj Hamilton.

Žanr: Akcija, triler.

Uloge: Rodžer Mur, Jafet Koto, Džejn Simur, Klifton Džejms, Džulijus Haris

Više o filmu...

Ubojite namere

Utorak, 21. januar u 21.00 Ubojite namere

Legendarni rendžer Nejtan Vest odvodi šest kadeta na specijalnu vežbu u panamskim prašumama, gde upravo besni oluja. Međutim, u akciji spasavanja pronađena su samo dvojica vojnika, od kojih je jedan teško ranjen. Odmah se pokreće istraga, ali već na samom početku ispitivanja vojnici jasno daju do znanja da će razgovarati samo sa drugim rendžerom.

Zapovednik poziva u pomoć rendžera i sadašnjeg agenta Agencije za narkotike, Toma Hardija, koji je upravo suspendovan zbog optužbe da je primio mito. Njegova prisilna partnerka iz vojne policije, Džulija Osborn, još više se protivi njegovom angažmanu kada sazna da Hardi mrzi Vesta, svog nekadašnjeg nadređenog, gotovo jednako kao i današnji „gušteri“.

Obojica preživelih kadeta potvrđuju da su Vest i ostali mrtvi, ali u svim drugim činjenicama njihova priča se razlikuje. Kako vreme odmiče, Hardi i Osbornova dolaze do zastrašujuće istine o sudbini nestalih vojnika.


Naziv filma: Basic (2003), SAD.

Režija: Džon Mektirnan.

Žanr: Akcija, krimi drama.

Uloge: Džon Travolta, Samjuel L. Džekson, Koni Nilsen, Đovani Ribisi, Taj Digs, Hari Konik

Više o filmu...

Gremlini 2: Novo leglo

Sreda, 22. januar u 21.00 Gremlini 2: Novo leglo

Bogataš Klamp želi da sagradi veliki trgovački i rekreacioni centar u Njujorku. Na tom mestu se zbog novog projekta ruši objekat jednog Kineza, a pritom se na slobodi nađe simpatični gremlin Gizmo. U dodiru sa vodom u laboratoriji genetičara dr Katetera iz dobroćudnog Gizma nastane masa zloćudnih gremlina koji uništavaju sve što stignu.

U centru borbe sa njima nalazi se mladi par, Bili i Kejt, kojima gremlini nisu nepoznati...Naziv filma: Gremlins 2: The New Batch (1990), SAD.

Režija: Džoi Dante.

Žanr: Komedija, horor.

Uloge: Džon Glover, Zek Galigan, Fibi Kejts

Više o filmu...

Uništiteljka

Petak, 24. januar u 21.00 Uništiteljka

Prijem obeležene novčanice pokreće iskusnu detektivku policije Los Anđelesa, Erin Bel (Nikol Kidman) na opasno putovanje da pronađe ubicu i vođu bande, Silasa i konačno se pomiri sa svojom prošlošću. Pritom se ponovo susreće sa članovima bande, koje je i sama nekada bila član kao agent FBI-a na tajnom zadataku koji se katastrofalno završio i uzeo težak emocionalni i fizički danak nad njenim životom.

Tokom svoje opsesivne potrage, Bel je preplavljena uspomenama na tajni zadatak u okviru Silasove bande. Posebno bolne su njene uspomene na Krisa (Sebastijan Sten), partnera iz FBI-a s kojim je imala strasnu romansu.Naziv filma: Destroyer (2018), SAD.

Režija: Karin Kusama.

Žanr: Krimi drama, akcija.

Uloge: Nikol Kidman, Tobi Kebel, Tatjana Maslani

Više o filmu...