Filmovi

Stiven Sigal 9: Nasilne mere

Ponedeljak, 21. januar u 23.45 Stiven Sigal 9: Nasilne mere

Ilajdža Kejn se ponovno suočava sa svojom prošlošću iz specijalnih jedinica i podiže iz pepela svoju uništenu jedinicu za posebne zadatke kako bi još jednom obavio posao za vladu.Naziv filma: True Justice 9: Violence Of Action (2012), SAD.

Žanr: Akcija, krimi drama.

Uloge: Stiven Sigal, Tanaja Bejti, Adrijan Holms, Prisila Feja Režija: Lauro Čartrend

Više o filmu...

Glavna faca

Utorak, 22. januar u 21.00 Glavna faca

Federalni agent nađen je mrtav na ulicama Detroita. Kada se sazna da je agent bio na tragu multimilonske trgovine oružjem, sve su oči uprte u njegovog partnera, Derika Vana, tajnog agenta poznatog po svom ciničnom stilu i radu na ulici. Van ima 24 sata da nađe ukradeno oružje i ubicu, a u tome mu pomaže neočekivani saveznik…

Naziv filma: The Man (2005), SAD.

Žanr: Akcija, komedija.

Uloge: Samjuel L. Džekson, Judžin Levi Režija: Les Mejfild

Više o filmu...

Državni neprijatelj br. 2

Utorak, 22. januar u 23.30 Državni neprijatelj br. 2

Nastavak biografskog trilera o najvećem gangsteru svih vremena. Tokom ćitavog života, Žak Mesren je bio je proglašavan državnim neprijateljem br. 1. Ne propustite drugi deo priče o čoveku sa hiljadu lica koji nastavlja svoj neverovatni zločinački život, ujedno manipulirajući medijima, vladom i policijom. Iznad svega je voleo žene, oružje, banke i slavu. Želeći da napusti Francusku, planira svoj poslednji i najveći beg čak i od lika kojeg je sam stvorio…Naziv filma: Mesrine Part 2: Public Enemy #1 (2008), Francuska.

Žanr: Krimi akcija

Uloge: Vinsent Kasel, Ludvin Sajner Režija: Žan-Fransoa Riše

Više o filmu...

Tri kralja

Sreda, 23. januar u 21.00 Tri kralja

U potrazi za bogatstvom trojica američkih vojnika nameravaju da ukradu zlato koje su Iračani oteli od Kuvajćana i sakrili ga u svojoj vojnoj bazi usred pustinje. Pošto pronađu mapu koja bi trebalo da ih odvede do blaga, kreću u akciju koja bi mogla, uz malo muke, da im donese neslućeno bogatstvo. Međutim, na svom putu da postanu pravi bogataši, vojnici stižu do neverovatnih mesta i otkrivaju dobro čuvane tajne. Neočekivano će se suočiti sa herojskim izazovima, kada lokalno stanovništvo očajnički zatraži njihovu pomoć…

Jedan od najboljih filmova 1999. godine predstavlja nam potpuno drugačiji pogled na ratna zbivanja. Prikazujući ratom opustošena područja “Tri kralja” postavljaju politička i moralna pitanja bez imalo patetike i otkrivaju katastrofalnu situaciju u ratom opustušenom Iraku kroz prizmu humora i akcije. U isto vreme, film je i kritika američkog uplitanja u sukob, kao i osuda rata, kao rešenja koje uvek donosi više zla nego koristi.

Naziv filma: Three Kings (1999), SAD.

Žanr: Akcija.

Uloge: Džordž Kluni, Mark Valberg, Ajs Kjub, Spajk Džounzi Režija: Dejvid O’Rasel

Više o filmu...

Samo Bog prašta

Sreda, 23. januar u 23.45 Samo Bog prašta

Džulijan vodi bokserski klub u Bangkoku, kao paravan za porodični posao krijumčarenja droge. Kada Džulijanovog brata Bilija ubiju, njihova majka Džena dolazi u grad. Ona želi osvetu i tera Džulijana da pronađe ubicu. Džulijanovi kontakti ga odvode direktno do „Anđela osvete", penzionisanog policajca koji zvlada podzemljem, a to poznanstvo će ga skupo koštati.Naziv filma: Only God Forgives (2013), SAD.

Žanr: Krimi drama.

Uloge: Rajan Gosling, Kristin Skot Tomas, Vitaja Pansringarm Režija: Nikolas Vinding Refn

Više o filmu...

Šaolin

Četvrtak, 24. januar u 23.30 Šaolin

Dok se feudalni vlasnici bore za proširenje moći, plemeniti sveštenici iz hrama Šaolin čiste nered koji vlasnici ostavljaju iza sebe, brinu se za povređene i daju sve od sebe da zaštite nejake i siromašne. General Hou uzrok je za većinu ovih nereda sa svojim nasilnim i nemilosrdnim taktikama koje retko razlikuju vojnike i civile. Kada Houa izda njegov kolega general Cao Man, on je primoran da se prikrije i nalazi sklonište kod sveštenika u njihovom skrivenom hramu u planini. Dok dani prolaze, on polako pronalazi svoj mir i oslobađa svoju mržnju. Međutim, Cao nije daleko i rat uskoro dolazi do hrama, gde su sveštenici spremni da suprotstave svojim nezaustavljivim "šaolin Kung Fuom".Naziv filma: Shaolin (2011), Hongkong.

Žanr: Akcija.

Uloge: Andi Lau, Bingbin Fan, Džeki Čen Režija: Beni Čen

Više o filmu...

Rasprskavanje

Petak, 25. januar u 21.00 Rasprskavanje

Rok legenda Merijen Lejn se oporavlja na vulkanskom ostrvu Pantelerija u Italiji sa svojim partnerom Polom kada Heri, ikonoklastični muzički producent i njen nekadašnji ljubavnik, stiže iznenada sa svojom kćerkom Penelopi i narušava im odmor, donoseći sa sobom eksploziju nostalgije od koje se ne može pobeći. Rasprskavanje je senzualan portret žudnje, ljubomore i rock’n’rolla, okupan mediteranskim suncem.Naziv filma: A Bigger Splash (2016), SAD.

Žanr: Triler, drama.

Uloge: Tilda Svinton, Matijas Šunerts, Ralf Fajns, Dakota Džonson Režija: Luka Gvadagninjo

Više o filmu...

Pogrešan prozor

Petak, 25. januar u 23.45 Pogrešan prozor

Poznata glumica Džil odbija da ide na večeru sa Nikom, fanom koji je osvojio sastanak sa njom na internet takmičenju. Za uzvrat Čord, momak koji se predstavIja kao njen menadžer, pomaže Niku da prati u stopu glumicu preko njenog ličnog kompjutera. Nik ubrzo uviđa da je uvučen u opasnu igru i da predstavlja marionetu kojom upravlja Čord, koji želi da progoni zvezdu.Naziv filma: Open Windows (2014), SAD.

Žanr: Horor, triler.

Uloge: Saša Grej, Elajdža Vud, Nil Maskel Režija: Naćo Vigalondo

Više o filmu...