Filmovi

Opasni penzioneri 2

Nedelja, 15. decembar u 21.00 Opasni penzioneri 2

Penzionisani tajni agent CIA, Frenk Moziz, okuplja svoj neverovatni tim operativaca u svetskoj potrazi za nestalom smrtonosnom napravom nove generacije koja može da promeni raspodelu svetske moći. Da bi uspeli u tome, moraće da se suoče s vojskom opasnih ubica, nemilosrdnih terorista i vladinih zvaničnika žednih moći koji žele da se dokopaju tehnološki naprednog superoružja. Misija odvodi Frenka i njegovu šaroliku skupinu u Pariz, London i Moskvu. Nadmašeni u broju ljudi i količini naoružanja, oslanjaju se na svoju lukavost, veštine "stare škole", kao i jedni na druge dok pokušavaju da spasu svet – i pri tom prežive.Naziv filma: Red 2 (2013), SAD.

Režija: Din Pariso.

Žanr: Krimi akcija, komedija.

Uloge: Brus Vilis, Helen Miren, Džon Malkovič, Ketrin Zita Džons, Entoni Hopkins

Više o filmu...

Goldfinger

Ponedeljak, 16. decembar u 21.00 Goldfinger

Goldfinger je treći film u serijalu o Džejmsu Bondu, poznat i po tome što je dobio najprestižniju filmsku nagradu Oskara za zvučne efekte 1964. godine.

U ovom filmu Bonda šalju da ispita sumnjivog milijardera Aurika Goldfingera. U toku istraživanja Aurik ubija Bondovu devojku Džil Masterson. Kada Džejms pokuša da upadne u Goldfingerovu fabriku, biva uhvaćen.

U zatočeništvu saznaje da Aurik sa svojim pomoćnicima Oddžobom i Pusi Galor namerava da kontaminira zlato u Fort Noksu (Zalihe zlata Sjedinjenih Američkih Država) i tako poveća cenu svog zlata. Iako na prvi pogled nemoćan, Bond uspeva da omete ovaj plan i da na kraju ubije Goldfingera.Naziv filma: Goldfinger (1964), SAD.

Režija: Gaj Hamilton.

Žanr: Akcija, triler.

Šon Koneri, Gert Frebe, Širli Iton, Onor Blekman, Harold Sakata, Bernard Li, Dezmond Luelin

Više o filmu...

Trka s vremenom

Utorak, 17. decembar u 21.00 Trka s vremenom

Kada se dogodi brutalno dvostruko ubistvo, Met kreće u potragu za krivcem. Ali njegov život postaje "pakao", jer svakog dana ima sve više dokaza koji ukazuju na to da je upravo on glavni osumnjičeni. Istraga u kojoj učestvuju Metove kolege se zahuktava, zbog toga šef policije ulazi u trku sa vremenom, ne bi li rešio slučaj pre no što sam bude optužen za nešto što nije uradio...Naziv filma: Out of Time (2003), SAD.

Režija: Karl Frenklin.

Žanr: Krimi drama.

Uloge: Denzel Vošington, Eva Mendes, Din Kejn

Više o filmu...

Slatka Virdžinija

Sreda, 18. decembar u 21.00 Slatka Virdžinija

Sem je vlasnik motela koji živi u malom gradu u Virdžiniji. Nekad je bio poznata rodeo zvezda, a sada svoje dane provodi pomažući i brinući o svojim gostima, dok dobro krije svoju problematičnu narav.

Kada se u jednom baru dogodi trostruko ubistvo, Sem je zapanjen, kao i većina stanovnika malog grada. Međutim, spletom neobičnih okolnosti on se nesvesno sprijatelji sa ubicom. Ovo opasno prijateljstvo dvojice autsajdera, pokrenuće novi talasa nasilja i osloboditi Semove najmračnije demone...Naziv filma: Sweet Virginia (2017), SAD.

Režija: Džejmi M. Dag.

Žanr: Triler, drama.

Uloge: Džon Berntal, Kristofer Abot, Imodžen Puts

Više o filmu...

Američka pita: Knjiga ljubavi

Četvrtak, 19. decembar u 21.00 Američka pita: Knjiga ljubavi

Deset godina pošto je prvi deo "Američke pite" pokrenuo popularnu tinejdžersku filmsku seriju, „Knjiga ljubavi" nastavlja tradiciju razuzdanog humora u kome mladi upoznaju ljubav i seks. Trojica prijatelja iz srednje škole Ist Grejt Fols slučajno pronalaze legendarnu "Knjigu ljubavi", čiji su autori njihove bivše kolege. Knjiga sadrži savete kako najlakše izgubiti nevinost. Nažalost knjiga je u veoma lošem stanju pa se saveti ne mogu pročitati. Primorani su da zatraže pomoć od gospodina Levenstina jednog od autora legendarne knjige. Njih trojica se upuštaju u urnebesnu pustolovinu, kako bi izgubili nevinost sa devojkama o kojima sanjaju...

Naziv filma: American Pie Presents: The Book of Love (2009), SAD.

Režija: Džon Puč.

Žanr: Komedija.

Uloge: Judžin Levi, Bag Hol, Kevin Horton

Više o filmu...

Park iz doba Jure

Petak, 20. decembar u 21.00 Park iz doba Jure

Film prati dva stručnjaka za dinosauruse, dr Alana Granta i dr Eli Satler, koje je pozvao ekscentrični milioner Džon Hemond da pregledaju njegov zabavni park na ostrvu blizu obale Kostarike.

Pošto je klonirao DNK uzete od praistorijskih insekata, Hemond je mogao da stvori žive dinosauruse za svoj novi Park iz doba jure, ogroman rezervat za životinje u kojem žive brahiosaurusi, dilofosaurusi, triceratopi, velociraptori i Tiranosaurus Reks.

Zajedno sa ciničnim naučnikom Ianom Malkolmom, koji je opsednut teorijom haosa i Hemondovim unucima, oni odlaze u obilazak Hemondovog novog letovališta u kompjuterski kontrolisanim vozilima. Ali, kada tropska oluja pogodi ostrvo i dođe do prekida struje, te kada jedan beskrupulozni radnik sabotira sistem kako bi mogao da krišom iznese embrione dinosaurusa iz parka, bes dinosaurusa će izmaći svakoj kontroli.

Grant će zatim morati da vrati Hemondove unuke nazad na sigurno dok grupa nastavlja da se bori sa krvožednim džinovskim zverima.Naziv filma: Jurassic Park (1993), SAD.

Režija: Stiven Spilberg.

Žanr: Avantura, SF.

Uloge: Sem Nil, Laura Dern, Džef Goldblum

Više o filmu...