Filmovi

Krug laži

Ponedeljak, 20. maj u 21.00 Krug laži

Rodžer Feris (Leonardo Dikaprio) je najbolji čovek Američke obaveštajne službe na terenu, na mestima na kojima ljudski život vredi samo onoliko koliko vredi informacija koju može obezbediti. Feris otkriva trag o velikom vođi terorista za koga se sumnja da radi i van Jordana. U operacijama koje ga vode širom sveta, od Bliskog istoka do Vašingtona, Ferisov sledeći pokret zavisi od glasa na drugoj strani bezbedne telefonske linije – veterana CIA, Eda Hofmana (Rasel Krou). Vodeći rat s laptopa u predgrađu, Hofman je na tragu novog terorističkog vođe koji je organizovao niz podmetanja bombi, uspevajući da izbegne najbolju obaveštajnu mrežu na svetu. Da bi izmamio teroristu na otvoreno, Feris će morati da uđe u njegov svet, ali što je bliži meti, to više otkriva da je poverenje i najopasniji luksuz i jedino što može da mu spase život.

Naziv filma: Body of Lies (2008), SAD

Žanr: Akcija, triler, drama.

Glavne uloge: Leonardo Dikaprio, Rasel Krou, Karis van Houten, Mark Strong, Oskar Ajzak, Sajmon Mekberni Režija: Ridli Skot

Više o filmu...

Najtraženiji

Ponedeljak, 20. maj u 00.15 Najtraženiji

Džejms Dan, narednik američkih marinaca, upropastio je briljantnu karijeru kada je za vreme Zalivskog rata odbio da ubije nedužnog civila. U komešanju je ubio svog pretpostavljenog i zbog toga je osuđen na smrt. U ćeliji ga posećuje izvesni pukovnik Kejsi i nudi mu slobodu i život ukoliko pristupi njegovoj elitnoj supertajnoj ekipi vojnih specijalaca.
Dan pristaje, a prvi mu je zadatak da likvidira industrijalca Bikharta koji je prodavao biotehnološke tajne neprijateljima SAD. Kada brižljivo pripreman atentat bude izvršen, Dan sa užasom shvata kako je prava meta, u stvari, bila supruga predsednika SAD, a on je trebalo da posluži kao idealan žrtveni jarac. S glavom ucenjenom na 10 miliona dolara i sa svim policijskim i obaveštajnim agencijama za vratom, Danu je jedina nada video-snimak atentata koji je napravila privlačna doktorka Viktorija.

Naziv filma: Most Wanted (1997), SAD.

Žanr: Akcija, triler.

Uloge: Kinen Ajvori Vejans, Džon Vojt, Robert Kotecki Režija: Dejvid Hogan

Više o filmu...

Strah X

Utorak, 21. maj u 21.00 Strah X

Hari je srećno oženjen radnik obezbeđenja u trgovačkom centru. Njegov život se okreće naopačke kada mu ženu ubiju pred njegovim očima, na radnom mestu. Kako ubica nije uhvaćen, Hari odlučuje da učini sve ne bi li ga pronašao. Njegova istraga se sve više širi, kopa sve dublje i dublje, obraćajući pažnju na baš svaki, i najmanji detalj koji bi mu mogao dati novu informaciju. Proučava video-zapise koje je zabeležila kamera za nadzor, pregleda fotografije, te nebrojeno mnogo puta rekonstruiše čitav događaj. U procesu polako ali sigurno gubi razum. Njegova potraga prerasta u pravu opsesiju koja ga dovodi na ivicu...Naziv filma: Fear X (2003), Danska.

Žanr: Triler.

Uloge: Džon Torturo, Debora Kara Unger Režija: Nikolas Vinding Renf

Više o filmu...

Grabljivica

Utorak, 21. maj u 23.45 Grabljivica

Nikad nemojte da potcenite devojku koja nema šta da izgubi. Ovo je priča o mladoj ženi koja živi u korumpiranom društvu gde zločin i bande terorišu ulice. Kad joj ubiju majku i oca policajca, mlada žena kreće u potragu za ubicom uz pomoć njegovog bivšeg partnera, Karla Akera i tajanstvenog prijatelja iz njene prošlosti. Postaje nemilosrdni ubica koji se probija kroz mračni svet trgovine ljudima da bi na kraju otkrila užasavajuću istinu…

Naziv filma: Kite (2014), SAD.

Žanr: Akcija, triler

Uloge: India Ejzli, Anabel Linder, Džako Miler Režija: Ralf Ziman

Više o filmu...

Poklon

Sreda, 22. maj u 21.00 Poklon

Sajmon isprva ne prepoznaje Gorda, ali posle niza naizgled slučajnih susreta zastrašujuća tajna iz njihove prošlosti biva otkrivena posle skoro 20 godina. Kako Robin saznaje uznemirujuću istinu o tome šta se desilo između njih dvojice, ona počinje da se pita koliko dobro poznajemo bliske.Naziv filma: The Gift (2015), SAD.

Žanr: Triler.

Uloge: Džejson Bejtman, Rebeka Hol, Džoel Edžerton Režija: Džoel Edžerton

Više o filmu...

Pobuna

Sreda, 22. maj u 00.15 Pobuna

Džek Stoun pljačka banku kako bi ga bacili u zatvor sa ozloglašenim ruskim vođom podzemlja Balamom. Balam nije samo mafijaški zločinac, veoma je lukav i opasan vođa koji nadzire policijske snage iz zatvora. Balam živi u zatvoru kao paravan svoje prave moći – on je Kralj grada. Njegova ćelija je raskošna dnevna soba koja je napravljena specijalno za njega, i do nje nemaju pristup svi u zatvorskom sistemu. Čak se i upravnik boji da uđe u njegov zatvorski prostor. Ali, iako je okružen svojim odanih pristalicama i stražom u svojoj tvrđavi, Balam ne zna da mu dolazi Džek koji želi osvetu...Naziv filma: Riot (2015), Nigerija

Žanr: Akcija.

Uloge: Metju Ris, Dolf Lundgren, Daniel Rajan Režija: Džon Lajd

Više o filmu...