Filmovi

Petlja

Petak, 19. april u 21.00 Petlja

Marljiva srednjoškolka, Vi Delmoniko, živi po pravilima i retko se usudi da uradi nešto što nije planirala ili smatra neprihvatljivim. Pod pritiskom prijatelja započinje da igra onlajn igricu “Nerve”. Odlučuje da se prijavi za samo jedan izazov koji se čini kao bezopasna zabava. No, kada je adrenalin i takmičarski duh povuku dublje, igra postaje sve opasnije, vodeći je do velikog finala koje će odrediti celu njenu budućnost.Naziv filma: Nerve (2016), SAD.

Žanr: Krimi akcija.

Uloge: Ema Roberts, Dejv Franko, Emili Mid Režija: Henri Džust, Arijel Šulman

Više o filmu...

Propušten poziv

Petak, 19. april u 00.00 Propušten poziv

Bet je studentkinja psihologije čiji se život iznenada menja kada njena prijateljica na svom mobilnom odsluša uznemirujuću glasovnu poruku svoje smrti. Isprva su mislile da je u pitanju neslana šala, ali kada Lin pregazi voz na tačan datum i vreme koji su bili navedeni u poruci, Bet je u strahu da je možda ona sledeća. Uskoro još jedna njena prijateljica, Tejlor, nastrada na isti način. Nerazjašnjene smrti mladih devojaka zainteresovale su javnost, pa se tako u istragu uključuje i televizijski voditelj Ted Samers, specijalista za paranormalne pojave. Uz pomoć šefa policije, Bet uskoro otkriva vezu između misterioznih poruka koje se mogu izbrisati, ali nakon nekog vremena pojavljuju se opet na mobilnom. Istraga ih dovodi do preminule majke i kćeri koje stoje iza smrti devojaka.

Naziv filma: One Missed Call (2008), SAD

Žanr: Horor

Uloge: Šenon Sosamon, Rej Vajs Režija: Erik Valet

Više o filmu...

Policijska akademija 3: Ponovo na obuci

Subota, 20. april u 22.00 Policijska akademija 3: Ponovo na obuci

U drugom delu ovog filmskog serijala već dobro poznati junaci izašli su na gradske ulice i oprobali se na prvim zadacima. Režiser Džeri Paris u trećem nastavku vraća junake na akademiju, okruženje koje im najbolje pristaje. U gradu su aktivne dve Policijske akademije - jedna komadanta Lasarda i druga komadanta Mausera. Zbog smanjenog budžeta guverner odlučuje da ukine jednu od akademija, i to onu koja bude slabija u međusobnom odmeravanju snaga.

Kada se uveri da Mauser neće prezati ni pred čim kako bi pobedio, Lasard u pomoć poziva svoje stare kadete, sada već iskusne policajce Mahonija, Taklberija, Hajtauera i ostale, očekujući od njih da obuče i osposobe mlade kadete. Sve to bi odlično funkcionisalo da Mauser nije ubacio svoja dva špijuna u Lasardovu akademiju. Njihov zadatak je da ga izeštavaju o svakom koraku i da sabotiraju eventualne pobedničke akcije Lasardovih kadeta. Ko će pobediti u takmičenju zavisi od predanosti i timskog rada...

Naziv filma: Police Academy 3: Back In Training (1986), SAD.

Žanr: Komedija.

Uloge: Stiv Gutenberg, Buba Smit, Dejvid Graf Režija: Džeri Paris

Više o filmu...

Šangajsko podne

Nedelja, 21. april u 22.00 Šangajsko podne

Kada car pošalje Čona Vanga, jednog od svojih najboljih ljudi da je nađe, jedan carev čuvar insistira da mu se pridruži. Naime, čuvar se oseća odgovornim za kidnapovanje i na ovaj način želi da se iskupi. Dok članovi spasilačke misije kreću u Ameriku, Čon Vong iznenada se izdvaja od grupe i uskoro se izgubi. Sasvim slučajno sreće se sa Rojem, pametnim i arogantnim džeparošem iz voza, i njih dvojica postaju saveznici.Naziv filma: Shanghai Noon (2000), SAD.

Žanr: Komedija.

Uloge: Džeki Čen, Oven Vilson, Lusi Lu Režija: Tom Dej

Više o filmu...

Napad na Volstrit

Ponedeljak, 22. april u 21.00 Napad na Volstrit

Džim je prosečni Njujorčanin koji živi miran život, ima dobar posao, kao službenik kompanije koja se bavi obezbeđivanjem. Voli svoju ženu Rozu, koja se oporavlja od teške bolesti. Ali sve se menja kada ekonomska kriza učini da Džim sve izgubi. Ispunjen besom, Džim puca i kreće da se sveti. Ko mu je oteo život? Zdravstveno osiguranje više ne želi da pokriva troškove lečenja njegove žene, a Džimova ušteđevina vrtoglavo nestaje usled pogrešnih investicija njegovog brokerskog savetnika. Jedino što može da uradi jeste da uzvrati udarac svom žestinom onima koji su doprineli njegovom propadanju – finansijskim institucijama iz „ozloglašene" ulice...Naziv filma: Assault on Wall Street (2013), SAD

Žanr: Akcija

Uloge: Dominik Pursel, Erin Karpluk, Edvard Furlong Režija: Uwe Boll

Više o filmu...

Božje dete

Ponedeljak, 22. april u 23.45 Božje dete

Ovo je priča o Lesteru Balardu, siromašnom i nasilnom čoveku. Balardov život je katastrofalan pokušaj da živi van društvenog poretka. Stalno je lišavan roditeljske brige i toplog doma, izjedala ga je usamljenost, pa se doslovno i figurativno spustio na nivo pećinskog čoveka, istovremeno sve dublje tonući u zločin i degradaciju.

Naziv filma: Child of God (2013), Australija.

Žanr: Triler, krimi drama

Uloge: Skot Hejz, Tim Blejk Nelson, Džim Parak Režija: Džejms Franko

Više o filmu...

Novembarski čovek

Utorak, 23. april u 21.00 Novembarski čovek

Poznat pod kodnim imenom "Novembarski čovek", Piter Devero izuzetno je opasan i vrhunski istreniran bivši CIA agent, kojeg će misija vrlo lične prirode povući iz penzije. Mora da zaštiti vrednog svedoka, Alis Furnije, koja bi mogla da otkrije šta se krije iza decenijama stare zavere. Uskoro otkriva da je i sam postao meta svog bivšeg prijatelja i saradnika, Dejvida Mejsona. Rastu sumnje u postojanje dvostrukog agenta i Devero više nikome ne može da veruje. U ovoj špijunskoj igri više nema pravila.Naziv filma: The Novembar Man (2014), SAD.

Žanr: Akcija, triler.

Uloge: Pirs Brosnan, Luk Brejsi, Olga Kirilenko Režija: Rodžer Donaldson

Više o filmu...

Trka Kenonbol 2

Utorak, 23. april u 00.00 Trka Kenonbol 2

Vežite pojaseve. Ovi ludi Kenonboleri su ponovo u akciji!!! Naši trkači su se vratili na drugu trku Kenonbola - nelegalnu trku automobila kroz celu zemlju. Skoro svaka zvezda iz prvog dela filma je ovde, naravno pored novih faca.Naziv filma: Cannonball Run II (1984), SAD.

Žanr: Akcija, komedija.

Uloge: Bart Rejnolds, Dom DeLuis, Din Martin Režija: Hel Nidham

Više o filmu...

Divlje fantazije

Sreda, 24. april u 21.00 Divlje fantazije

Idilični početak vikenda kreće u sasvim drugačijem smeru, kad tajanstveni vlasnik noćnog kluba grupi prijatelja pokaže novu vrstu droge koja gasi inihibicije onih koji je koriste. Obuzeti njenim delovanjem, prijatelji počnu da ostvaruju najluđe fantazije, ali tropski raj se ubrzo pretvara u smrtonosnu zamku...Naziv filma: Urge (2016), SAD.

Žanr: Triler.

Uloge: Pirs Brosnan, Džastin Čatvin, Deni Masterson Režija: Aron Kufman

Više o filmu...

Daleka zemlja

Sreda, 24. april u 00.00 Daleka zemlja

U zapadnoj Irskoj 1892. siromašni zakupci zemlje pobunili su se protiv bogatih zemljoposednika koji su ih iskorišćavali i ponižavali. Posle jednog od tih sukoba umire siromašni zakupac Doneli, i svom sinu Džozefu ostavlja samo dugove. Vlasnik njihove zemlje je bogati Daniel Kristi, čiji je okrutni upravnik imanja Stiven odmah obavestio Džozefa da će mu uzeti zemlju. Džozef odlučuje da ubije Kristija, ali mu to ne polazi za rukom. Dok ga je pratio po imanju sukobljava se sa njegovom lepom ćerkom Šenon koja ga ranjava vilama. Zbog toga Džozefa zadržavaju na imanju kako bi se oporavio. Tokom boravka na imanju Kristijevih on se sukobljava sa upravnikom imanja Stivenom, i zakazuje dvoboj sa njim. Šenon sanja o tome da otputuje u Ameriku gde se zemlja može dobiti besplatno. Nagovara Džozefa da odustane od dvoboja i pobegne sa njom u Ameriku. U obećanoj zemlji život će im biti težak. Pošto su ih pri dolasku opljačkali oni stižu u Ameriku bez novca. Šenon je prinuđena da radi u maloj manufakturi za preradu pilića, a Džozef će morati da zarađuje kao bokser. Bez obzira na teške okolnosti san o zemlji, koja će se uskoro deliti u Oklahomi onima koji je u trci prvi osvoje, ih ne napušta...Naziv filma: Far and Away (1992), SAD.

Žanr: Avantura

Uloge: Tom Kruz, Nikol Kidman, Tomas Gibson Režija: Ron Hauard

Više o filmu...

Cena moći

Četvrtak, 25. april u 21.00 Cena moći

Kolin Prajs je kongresmen iz Luizijane koji predstavlja Drugi okrug, koji uključuje Nju Orleans i delove Zaliva. U aprilu 2010. dogodilo se izlivanje nafte britanske naftne kompanije, i Prajs tada dobija nacionalno odobrenje svojim TV molbama za federalnu pomoć u zaštiti obalskog ekosistema i pomoć lokalnim poslodavcima. Njegova dela su podstakla hladnu suprugu gladnu moći Deboru, zastupnicu naftne industrije, da traži podršku za Prajsa kako bi se kandidovao za Senat.Naziv filma: The Runner (2015), SAD.

Žanr: Drama.

Uloge: Nikolas Kejdž, Sara Pulson, Piter Fonda Režija: Ostin Stark

Više o filmu...

Koktel

Četvrtak, 25. april u 00.15 Koktel

Nakon što je došao iz vojske, Brajan Flanagan, pokušava da pronađe marketinški posao u Nju Jorku ali bez uspeha. Kad uvidi da mu je za posao potrebna diploma odlučuje da počne studije i zaposli se honorarno kao konobar. Nakon što uz pomoć profesionalnog konobara postane poznat iskrsne mu putovanje na Jamajku gde bi u baru radio za bolju platu. Brajan prihvata ponudu, i odlazi na Jamajku gde upoznaje mladu umetnicu Džordan u koju se zaljubljuje...Naziv filma: Cocktail (1988), SAD.

Žanr: Romantična komedija.

Uloge: Tom Kruz, Brajan Braun, Elizabet Šu Režija: Rodžer Donaldson

Više o filmu...

Apolo 13

Petak, 26. u 21.00 Apolo 13

Istinita priča o trojici astronauta koji odlazw na NASA-inu svemirsku misiju Apollo 13, čiji je cilj Mesec. Međutim, tokom putovanja prema Mesecu dolazi do iznenadnog kvara i njihova letelica počinje da propušta vazduh. Sledi dramatična borba za život u kojoj astronauti zajedno sa kontrolom misije u Hjustonu moraju da pronađu način kako da se vrate na Zemlju…Naziv filma: Apollo 13 (1995), SAD.

Žanr: Drama.

Uloge: Tom Henks, Kevin Bejkon, Bil Pakston Režija: Ron Hauard

Više o filmu...

Stradanje Isusovo

Petak, 26. april u 01.00 Stradanje Isusovo

Nakon Tajne večere i Judine izdaje, Isusa hapse i odvode među zidine Jerusalima, gde ga vođe fariseja optužuju za bogohuljenje, a njegovo suđenje završava se osudom na smrt. Isusa dovode pred Pilata, rimskog guvernera Palestine, koji sluša optužbe koje mu iznose fariseji. Shvativši da je u pitanju politički konflikt, Pilat se savetuje sa kraljem Irodom. Irod vraća Isusa Pilatu, koji poziva masu da izabere između Isusa i kriminalca Varave. Masa odlučuje da pomiluje Varavu i Isus je osuđen na smrt. Isusa predaju rimskim vojnicima koji ga muče. Nakon toga, neprepoznatljivog, Pilat ga opet pokazuje masi, koja odlučuje da se mučenje nastavi...Naziv filma: The Passion Of The Christ (2004), SAD.

Žanr: Drama.

Uloge: Džejms Kavizel, Monika Beluči, Maja Morgensten Režija: Mel Gibson

Više o filmu...