Filmovi

Soba

Nedelja, 17. februar u 21.00 Soba

„Soba“ prikazuje jedinstveno ispitivanje granica ljubavi između majke i deteta. Kad petogodišnji Džek i njegova mama pobegnu iz skučenog zatvorenog prostora u kom je Džek proveo ceo svoj život, on otkriva nešto neverovatno: spoljni svet. Zasnovan na knjizi Eme Donohju, film „Soba“ pripoveda izuzetnu priču o Džeku, maštovitom petogodišnjaku koji je ceo svoj život proveo s majkom u zapuštenoj prostoriji koju nazivaju sobom. I pored ograničenosti sobe, Džekova majka teži da svom detetu priušti najbolji mogući život, koristeći svoju maštovitost da unutar zatvorenog prostora stvori uzbudljiv svet za Džeka. Kad Džek sazna zbog čega su zatvoreni, on i majka odlučuju da pobegnu, izlažući dečaka čudima i opasnostima spoljašnjeg sveta.Naziv filma: Room (2015), SAD.

Žanr: Drama, triler.

Uloge: Bri Larson, Džejkob Trembli, Šon Bridžers Režija: Leni Abrahamson

Više o filmu...

Martovske ide

Ponedeljak, 18. februar u 21.00 Martovske ide

Stefan Mejers je vunderkind, majstor svog zanata. Radi kao jedan od glavnih u predsedničkoj kampanji za guvernera Majka Morisa koji se u Ohaju bori za predsedničku nominaciju Demokratske stranke. Kada mu iz suparničke stranke ponude posao u svom timu, Stefan zaboravi da o tome informiše svog šefa. Uskoro će razotkriti prljave lične tajne koje bi mogle da ugroze Morisovu političku karijeru.Naziv filma: The Ides of March (2011), SAD.

Žanr: Drama, triler.

Uloge: Džordž Kluni, Rajan Gosling Režija: Džordž Kluni

Više o filmu...

Karteli

Ponedeljak, 18. februar u 23.30 Karteli

Elitni tim DEA-inih agenata je zadužen za zaštitu opasnog kralja droge. Sklanjaju ga u luksuzni hotel kako bi ga držali na bezbednom, ali uskoro upadaju u veliku zasedu koju organizuju njegovi bivši saradnici koji žele da ga spasu. Hotel je napadnut, a da li će kralj droge biti spasen ili uhapšen?Naziv filma: Killing Salazar/Cartels (2017), SAD.

Žanr: Krimi akcija.

Uloge: Stiven Sigal, Luk Gos Režija: Keoni Vaksmen

Više o filmu...

Vrela srca

Utorak, 19. februar u 21.00 Vrela srca

Film predstavlja novi zabavni osvrt na klasičnu ljubavnu priču o moći ljudske veze. Posle epidemije zombija, R, izuzetno neobični zombi, upoznaje Džuli i spasava je od napada zombija. Džuli shvata da je R drugačiji od ostalih zombija i između njih dvoje se rađa posebna veza...Naziv filma: Warm Bodies (2013), SAD.

Žanr: Horor, romansa.

Uloge: Nikolas Holt, Teresa Palmer, Džon Malkovič Režija: Džonatan Levin

Više o filmu...

Planeta tame

Utorak, 19. februar u 23.30 Planeta tame

Kad svemirski brod doživi ogromnu štetu zbog meteorske kiše, spušta se na napuštenu planetu, a među nekolicinom preživelih je i okoreli hladnokrvni ubica Ridik. Nakon što pronađu napušteno postrojenje i vodu, posadi se čini da jedina opasnost na planeti sa tri sunca i bez noći preti od Ridika. Međutim, uskoro otkrivaju da pod zemljom žive opasna čudovišta koja ne izlaze na svetlo. U isto vreme saznaju da će uskoro sva tri sunca da se pomrače, zbog čega će planeta, nekoliko dana biti u potpunom mraku. Kada shvate da će uskoro postati lovina čudovištima iz podzemlja pomoć traže od Ridika...

Naziv filma: Pitch Black (2000), SAD.

Žanr: Horor, naučna fantastika

Više o filmu...

Čovek na ivici

Sreda, 20. februar u 21.00 Čovek na ivici

Dok policijski psiholog pokušava da odvrati bivšeg robijaša od toga da skoči sa krova hotela na Menhetnu, odigrava se najveća pljačka dijamanata u istoriji.
Film „Čovek na ivici“ je uzbudljiv triler koji govori o nastojanjima jednog čoveka da dokaže svoju nevinost nakon što je optužen za krađu retkog i vrednog dijamanta. Nik Kasidi nedavno je pobegao iz zatvora, a bez utočišta i mesta na koje bi otišao, penje se na krov solitera. On očajnički poziva ceo Njujork da upre pogled u njega i vidi da samo jedan pogrešan korak može da ga odvede u smrt. Ali, jedan policajac saznaje da je Nik kaskader, sa ciljem da skrene pažnju javnosti i medija na svoj nepravedni slučaj.

Naziv filma: Man on a Ledge (2012), SAD.

Žanr: Akcija.

Uloge: Sem Vortington, Elizabet Benks, Džejmi Bel Režija: Azger Let

Više o filmu...

Veprovi rata

Sreda, 20. februar u 23.30 Veprovi rata

Obeščašćeni vojni kapetan iz II svetskog rata, Džek Vozik, dobija priliku da se iskupi kada od njega traže da povede grupu neuklopljenih sobenjaka, poznatih pod imenom „Veprovi rata“. Moraju da odu u neprijateljsko područje kako bi otkrili i uzeli nacističko superoružje, top V3, koji bi nacistima mogao da obezbedi nedostižnu prednost u borbi. Uz pomoć kapetana Hansa Pikolta, nemačkog antinacističkog legionara, i pukovnika A. Dž. Redinga, veterana iz I svetskog rata, Džek mora da izvežba, vodi i da dobije poštovanje svoje nove jedinice kako bi postali uspešna izviđačka jedinica.Naziv filma: War Pigs (2015), SAD.

Žanr: Akcija, ratna drama.

Uloge: Luk Gos, Dolf Lundgren, Miki Rurk Režija: Rajan Litl

Više o filmu...

Ratnik

Četvrtak, 21. februar u 21.00 Ratnik

Progonjen tragičnom prošlošću marinac Tomi Konlon se vraća kući posle 14 godina, i uz pomoć oca počinje trenirati za Spartu, najveći borilački turnir u istoriji u kome samo pobednik uzima sav novac, nagradu od 5.000.000 dolara.Tomi krči sebi put prema finalu dok se njegov brat Brendan, bivši borac koji je postao školski učitelj, vraća u ring u očajničkom pokušaju da spasi porodicu od finansijske propasti. Ali kada autsajder Brendan serijom dobrih borbi stigne do finala, tamo ga čeka okršaj sa neuzaustavljivim Tomijem. Dva brata će se boriti jedan protiv drugog, a sile koje su ih razdvojile sukobiće se u dramatičnoj finalnoj borbi.Naziv filma: Warrior (2011), SAD.

Žanr: Drama.

Uloge:Tom Hardi, Džoel Edžerton, Nik Nolti Režija: Gavin O'konor

Više o filmu...