Filmovi

Kazna na planini Ajger

Četvrtak, 17. januar u 21.00 Kazna na planini Ajger

Dr Džonatan Hemlok je profesor istorije i kolekcionar umetničkih dela, koje je uspeo da prikupi dok je kao agent radio za vladu. Ali njegov kolega i prijatelj je ubijen i sada vlada od svog bivšeg agenta traži da pronađe ubicu. U početku on odbija zadatak, ali poslodavac mu preti da će poreskoj službi otkriti kako je došao do vrednih umetničkih dela pa je primoran da sarađuje. Džonatan preuzima slučaj i odlazi na planinu Ajger, gde se nalazi planinarska ekipa i njegova meta - ruski atentator.Naziv filma: The Eiger Sanction (1975), SAD.

Žanr: Triler, akcija

Uloge: Klint Istvud, Džordž Kenedi, Voneta Mekgi Režija: Klint Istvud

Više o filmu...

Minsko polje

Četvrtak, 17. januar u 23.45 Minsko polje

Film prati jednu od najatraktivnijih i najhrabrijih akcija spasavanja vojnika u istoriji modernog ratovanja. Ovo je istinita priča o maloj jedinici engleskih vojnika koji su dobili specijalan zadatak da neutrališu talibanski blok u regiji Kajaki u Avganistanu. Ali dok se približavaju pobunjenicima, upadaju na teritoriju aktivnog minskog polja. Bez izlaza su i traže spas. Brzo organizuju akciju spasavanja iz vazduha koja nosi veliki rizik jer može doći do detonacije celog terena…Naziv filma: Kajaki (2014), SAD.

Žanr: Biografska drama

Uloge: Dejvid Eliot, Mark Stenli, Skot Kajl Režija: Pol Katis

Više o filmu...

Najbolja ponuda

Petak, 18. januar u 21.00 Najbolja ponuda

Virdžil Oldman je bogat, poznat, talentovan i beskrupulozan aukcionar i kolekcionar čiji elitizam kombinovan sa opsesivno-impulsivnim tendencijama nadoknađuje njegovu usamljenost. Najveću radost daje mu njegova tajna kolekcija ženskih portreta iz svake ere i svakog žanra koju je sakupio na nepošten način i bez kajanja. Pošto je narciosoidan, ne saoseća s ljudima koje je prevario. Kada ga kontaktira naslednica koja želi da proda izvesna umetnička dela, iznerviran je zbog toga što ona komunicira s njim samo telefonom. Ubrzo to počinje da ga intrigira, da bi konačno postao opčinjen misterijom koja je okružuje. U njegovim očima ona je savršena žena - prelepa, pametna i nedostižna. Njihov odnos uz još dvoje novih prijatelja promeniće njegov svet na neverovatne načine.Naziv filma: The Best Offer (2013), SAD.

Žanr: Krimi drama.

Uloge: Džefri Raš, Džim Stardžes, Silvija Heks Režija: Đuzepe Tornatore

Više o filmu...

Ne boj se mraka

Petak, 18, januar u 00.00 Ne boj se mraka

Imanje Blekvud dobilo je nove stanare. Dok arhitekta Aleks Hurst i njegova nova devojka Kim renoviraju svoju gotičku rezidenciju, Aleksova ćerka Sali – koju prava majka zanemaruje, a ambiciozni otac ignoriše – prepuštena je istraživanju jezive prošlosti i mračnih kutaka ovog imanja. Salino istraživanje podstiču glasovi – hrapavi šapati koji dolaze iz podruma i obećavaju joj razumevanje i prijateljstvo, ali su i veoma gladni pa traže slobodu. Ne odolevajući svojoj znatiželji, Sali otvori vrata paklenkog podzemlja iz kog na površinu izlazi vojska sjajnookih čudovišta s oštrim kandžama…Naziv filma: Don't Be Afraid of the Dark (2010), SAD.

Žanr: Horor, triler.

Uloge: Kejti Holms, Gaj Pirs, Bejli Madison Žanr: Horor, triler

Više o filmu...