Prsten Nibelunga

sreda 16. i četvrtak 17. jun u 22

Nordijska legenda koja je inspirisala J.R.R. Tolkina da napiše trilogiju Gospodari Prstena.

U vremenu izvan istorije, kada su bogovi još uvek šetali među nama… poslali su nam ratnika. Kada su se mračne sile usprotivile njegovoj sudbini, bačeno je prokletstvo koje preti da uništi moćno kraljevstvo. Evropa – Vreme mračnih sila. Kada zli Tvin Kings izda svog oca, kralja Ksantene, mladi princ Sigfrid jedva uspeva da sačuva svoj život.

Spašen od strane ljubaznog kovača Ejvinda, odgajan je kao krotitelj vatre i elemenata, potpuno nesvestan svojih kraljevskih korena. Kada mu bogovi pošalju znak njegove sudbine, vode ga do metala koji će biti njegovo oružje i do žene koja će biti njegova ljubav - Brunhilda, kraljica ratnika Valkire. Silom prilika Sigfrid i Brunhilda se razdvajaju i zaklinju se na večnu ljubav.

Sigfrid odlazi u Kraljevinu Burgundiju gde zaslužuje poštovanje Kralja Gandera i ljubav princeze Krimhilde. Moćni zmaj uznemirava stanovništvo a na Sigfridu je da ubije zmaja i da prisvoji njegovo zlato.

Sa ovim blagom dolazi i prokletstvo njegovih pravih vlasnika, mističnog Nibelunga i omrznutog Gandersovog savetnika Hagena, koji želi zlato za sebe. Da bi došao do blaga Hagen koristi crnu magiju kako bi se Sigfrid zaljubio u Krimhildu i zaboravio Brunhildu. Prokletstvo počinje da širi mrežu izdaje, obmane i pohlepe u koju svi upadaju. Svet upada u haos a kraljevstvo u sumrak.

Ova fantazija ima sve što se može od jednog filma tražiti: scenario koji oduzima dah, misteriju, moćne zmajeve, čini, sveti mač, izdaju i ljubav.

Ring of the Nibelungs, 2004
Žanr: akcija / avantura / drama / fantazija
http://www.imdb.com/title/tt0387541/

Režija: Uli Edel Uloge: Beno Furmann, Ališa Vit, Džulian Sands, Maks fon Sidou