Ratovi zvezda (Star Wars)

Subotom u 21:30

Ratovi zvezda (Star Wars)

Ratovi zvezda (eng. Star Wars) je američka franšiza epske svemirske opere čiji je režiser Džordž Lukas. Serijal od sedam filmova počeo je sa emitovanjem davne 1977. godine, a ubrzo je postao fenomen pop kulture koji se ubrzo proširio na druge filmove, knjige, kompjuterske igrice, TV serije...

Na serijal je ukupno potrošeno više od 20 milijardi dolara, zbog čega su "Zvezdani ratori" postali najuspešnija filmska licenca u istoriji. Priča je smeštena u dalekom svemiru, a svaki film-epizoda počinje istom rečenicom "Nekada davno, u dalekoj galaksiji...". U radnjama se prepliću arhetipski motivi iz naučne fantastike i mitologije, obuhvatajući period od 25 000 godina.

Prvo će biti prikazana triologija iz perioda 1999-2005, počevši sa Fantomskom pretnjom, zatim triologija iz 1977-1983, i na kraju najnoviji film Poslednji Džedaj iz 2015.

Glavni likovi: Dart Vejder, Luk Skajvoker, Karlo Ren

Producentske kuće: Lucasfilm, Twenty century Fox

Serijal od sedam filmova-epizoda biće emitovan na O2 televiziji svake subote, a prvi film "Ratovi zvezda: Fantomska pretnja" već možete gledati u subotu 23. decembra u 21:30.