Osvetnici

petak 21. septembar u 21.02

Ser August De Vinter je megaloman koji je odlučio da vedri i oblači svetom – i to doslovno! Uz pomoć sprave zvane Prospero, koja mu omogućava kontrolu vremenskih prilika, De Vinter je postao gospodar Zemlje. Tajni agenti Džon Stid i Ema Pil jedini mogu da osujete planove ovoga zlikovca. Međutim, boraca na strani dobra uvek je malo, a De Vinter raspolaže čitavom hordom smrtonosnih pomagača.

Počinje epska borba dobra i zla, u kojoj instinkt i iskustvo tajnih agenata moraju da nadmaše zloćudnu inteligenciju poremećenog De Vintera.

The Avengers, 1998.

Žanr: akcijaZanimljivosti:

· Filmska verzija istoimene kultne britanske špijunske serije.

· Za ulogu Džona Stida, producenti su želeli da angažuju Mela Gibsona.

· Uloga Eme Pil, bila je ponuđena Nikol Kidman i Gvinet Paltrou.

· U originalnom scenariju uloga ser Augusta bila je mnogo skromnija, međutim, kada je Šon Koneri pristao da igra u filmu, zatražio je da uloga bude proširena.

· Producent Džeri Vejntaub nadao se da će uspeti da sakupi novac za nastavak filma. Više od decenije je pokušavao da dobije zeleno svetlo za taj projekat.

· Ubeđeni da će film biti “događaj godine”, izdavač “Titan Books” investirao je mnogo novaca u promociju filma, objavivši “Originalni filmski scenario”, “Kako je pravljen film”, "Filmski roman” i "Zvanični magazin suvenira".

· U televizijskoj seriji Stid i Ema se samo jednom poljube i to da bi zavarali negativce koji ih progranjaju. Međutim, u filmu njih dvoje se konačno poljube.

Uloge: Ralf Fajns, Uma Turman i Šon Koneri Režija: Džeremaja Čečik

više o filmu