Indija, ljubavna priča

svakog radnog dana u 10:35

Najgledanija brazilska telenovela svih vremena!

Dobitnica prestižne nagrade Emi! Osim mnoštva zapleta, karakterističnih za južnoameričke sapunice, Indija ispituje i sličnosti i razlike u vrednostima i verovanjima između istoka i zapada i veoma je popularizovala indijsku kulturu, tradiciju i običaje u Brazilu.Početak priče je smešten u pedesete godine prošlog veka, u vreme kada je Indija polako završavala tranziciju u modernu republiku. Najveći deo radnje ipak odvija su tokom poslednjih 20 godina na relaciji Rahastan-Dubai -Rio De Žaneiro, a centralni zaplet se okreće oko zabranjene ljubavi dvoje mladih Indijaca iz različitih kasti-Maje i Bahuana.

Maja je vesela i pametna devojka, koja potiče iz bogate porodice proizvođača parfema. Bahuan je završio studije u Americi, ali nikako ne može da zaboravi na poniženja koja je trpeo kao dete, zbog toga što je bio pripadnik niže kaste. Šta više,njegovi roditelji su ubijeni samo zato što su greškom dodirnuli gazdu-a telesni kontakt sa pripadnivica više kaste, za njih je u to doba bio najstrože zabranjen.

Kada Maji dođe vreme za udaju, njeni roditelji odlučuju da joj oni pronađu partnera i dogovaraju se da se uda za Radža Anandu, sina bogatotog trgovca Opaša. Ali, Maja u međuvremenu upoznaje Bahuana i njih dvoje se snažno zaljubljuju jedno u drugo.
Kao prepreka njihovoj vezi pojavljuje se Bahuanovo poreklo,jer njeni nikako ne žele da pristanu da im se kćerka uda za pripadnika niže kaste. Ni porodica Ananda ne želi da se odreknu dogovora oko ženidbe, koji su postigli sa Majinim roditeljima. Dodatni problem vezi Maje i Bahuana predstavlja i to što se Bahuan zapošljava u brazilskoj kompaniji, pa stalno mora da putuje u Rio de Žaneiro i Dubai. A tamo upoznaje nove ljude i nove devojke.

Sa druge strane, Maji ostaje u Rahastanu, izložena stalnom nabacivanju Radža Anande, ali i mnogih drugih lepih i bogatih momaka. Može li njihova ljubav da opstane uprkos tolikim preprekama i izazovima?

Spoj tradicionalnog i modernog. Bogatstva i siromaštva. Klasne podeljenosti i jednakosti. Mnoštvo prelepih prizora sa dva udaljena, ali po mnogo čemu bliska kontinenta i kulture - Južne Amerike i Azije.
Sve to imaćete prilike da gledate od 30. marta od utorka do petka u 21, samo na TV B92.

Caminho das Indias, 2009.
Žanr: telenovela
http://www.imdb.com/title/tt1360961/

Režija: Roberto Karminarti, Frederiko Majnrik; Uloge: Marsio Garsija, Julijana Paes, Rodrigo Lombardi, Toni Ramos, Laura Kardoso, Debora Bloh

pogledajte fotografije