Hitna 94

svakog radnog dana u 20

Hitna pomoć je njihov posao, a privatni život im je trauma!

Nova hrvatska serija o medicinskom osoblju iz hitne službe, koji između borbe za živote pacijenata na bolničkim hodnicima moraju da rešavaju i sopstvene životne probleme.

Odgovoran posao, sudbina nepoznatih i poznatih ljudi u njihovim rukama, sekundi koji dele život i smrt. Zbog takve svakodnevice, često se osećaju kao da su na odsluženju kazne, ali hitna pomoć je vremenom postala njihov dom, bez koga bi bili izgubljeni.

Iskusni doktori i doktorke, stažisti i medicinske sestre na poslu pronalaze ljubav, prijatelje i neprijatelje, proživljavaju potresene, ali i intimne trenutke, uspone i padove,izdaje, žrtve, radosti. Sa druge strane, svaki od pacijenata sa sobom donosi i intrigantne priče o ljudskim sudbinama, moralnim dilemama, ličnim i društvenim pitanjima.

Radnja serije počinje dolaskom nove medicinske sestre Jasne,koja prvi put radi u velikom gradu. Jasna, koju tumači Lucija Šerbedžija, je emotivna i brižna osoba, puna saosećanja prema pacijentima, ali sklona preteranom idealizovanju ljudi, što je čini lako ranjivom.

Nasuprot njoj je doktor Tomislav Matić,šef hitne službe, odličan hirurg i pravi profesionalac. Izuzetno egocentričan i siguran u sebe, ne podnosi bilo kakvu kritiku na svoj račun, ali zato veoma voli da kritikuje druge.

Tu su još i stažista Robert, zgodan, šarmantan i komunikativan mladi doktor, koga prevelika ambicioznost ponekad vodi ka lažima i nemoralnim postupcima, samo da bi ostvario svoj cilj. Potom energična, duhovita i brbljiva doktorka Sara, koja je sušta suprotnost, povučenog i nesigurnog mladog doktora Bojana, simpatični pedijatar Zoran Simić, koji ima problem sa kockanjem, izuzetno racionalna, žustra i odgovorna glavna medicinska setra Vesna, inteligenta,ali pomalo nesnađena stažistkinja Martina, kao i zavodnica Ivona u tumačenju atraktivne Jelena Perčin, koju znamo iz uloge neodoljive Nine Deverić u seriji ‘Dobre namjere’...

Zanimljivo je da su iz producentske kuće ‘Odeon’ insistirali na što većoj autentičnosti, pa su tako snimanjama svo vreme prisustvovali i pravi doktori, koji su svojim savetima puno pomagali glumcima. Uz to, scenografija je bila toliko uverljiva da su glumci-po rečima Jelene Perčin-stalno imali potrebu da peru ruke, kao da ulaze u pravu operacionu salu...

Žanr: bolnička serija

Uloge: Lucija Šerbedžija, Alan Liverić, Jelena Perčin, Hrvoje Barišić; Režija: Milo Grisogono i Ljubo Lasić

epizodične najave