O2.TV lica

Jelena Kikić

novinarka

Od septembra 2004. godine novinarka informativne redakcije.

U B92 došla 1999. godine kao voditeljka, samo nekoliko nedelja nakon što su tadašnji gradski silnici nasilno preuzeli identitet B92, tokom podstanarskog emitovanja iz Beograđanke kao B292.

Njeno interesovanje za rad u Radiju B92 datira iz ranijih dana. „Na audiciji raspisanoj za voditelje Radija B92 1992. godine, ušla sam u najuži krug i ispala. “ Samo nekoliko meseci kasnije uspešnije prolazi na audiciji Radija Studio B, gde je nekoliko godina bila voditeljka, novinarka i najzad autorka dve emisije.

Na Radiju B92 radila kao voditeljka, novinarka, saradnica informativnog programa. Učestvovala u pokretanju i godinu dana uređivala stranicu posvećenu kulturi na veb sajtu, uređivala specijalizovanu emisiju iz kulture i bila programska urednica popodnevnog programa koji se bavio njenim omiljenim fenomenima – društvom i kulturom.

Decembra 2001. nakon tromesečnog kursa, kao stipendista francuske vlade provodi mesec dana u Visokoj školi novinarstva u Lilu i tu počinje njeno sasvim novo interesovanje, za televiziju.

2005. godine bila je novinarka u dva TV projekta Svetlane Lukić i Svetlane Vuković u produkciji ANEM-a: „Daleko su zvezde“ i dokumentarcu „Deca iznad istoka i zapada“ u režiji Janka Baljka.

Tečno govori i piše na francuskom i engleskom jeziku.