Pregled štampe

Urednik KRIK-a dobio spor protiv Ištvana Kaića

Ištvan Kaić, saradnik Insituta za javnu politiku, moraće da isplati uredniku KRIK-a Stevanu Dojčinoviću 70.000 dinara jer je na svom sajtu iznosio neistine o njemu nazivajući ga „lažnim novinarom“ i urednikom organizacije „lažno registrovane kao medij“, presudila je sudija Višeg suda u Beogradu Irena Trifunović Radulović.

Pregled stampe subota 14.07. 12:00 Komentara: 0

Ubistvo novinara Momira Stokuće u Prištini 19 godina bez istrage

UNMIK policija je dobila poziv da se nešto dešava u Ulici Đure Jakšića 15 u Prištini. Uveče, 21. septembra 1999. godine, izašli su na teren. U kući, na kojoj su sporedna ulazna vrata bila otvorena, na podu spavaće sobe zatekli su ubijenog Momira Stokuću, fotoreportera i saradnika "Politike". Od tada policija se nije bavila ovim ubistvom. Istrage nikada nije bilo.

Pregled stampe utorak 10.07. 17:42 Komentara: 0

"Šta ako bi mi neko rekao da će se EU raspasti kao i Jugoslavija?"

Ovu knjigu je trebalo napisati na srpskom ili, da budem precizniji, na sada nepostojećem srpskohrvatskom jeziku. Dok sam je pisao, na um mi je padao neko s prostora bivše Jugoslavije ko živi u Beču ili Berlinu i ko bi, nakon mog uobičajenog govora na temu budućnosti Evropske unije, ustao i rekao mi: “Zar ne vidite da će se EU raspasti na isti način kao i Jugoslavija.“

Pregled stampe utorak 19.06. 10:31 Komentara: 7

Jugomarks

Decenijsku primenu marksizma u Jugoslaviji je najbolje uporediti sa čuvenim automobilom Jugo koji je bio pun trapavog šarma, ali potpuno disfunkcionalan. Marks je za većinu ljudi ostao samo uvozni, nerazumljivi amblem.

Pregled stampe subota 5.05. 18:21 Komentara: 5
strana 1 od 1005 idi na stranu