"Ne želim više da budem poslanik, stidim se"

Fransisko Everardo Oliveira Silva pri kraju drugog poslaničkog mandata kaže da se neće ponovo kandidovati na izborima 2018. jer se stidi ponašanja svojih kolega

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Brazilski profesionalni klovn koji je od 2010. godine dva puta izabran za poslanika poznatiji je kao Tiririka.

On kaže da je jedan među svega osam od više od 500 članova donjeg doma brazilskog Kongresa koji je redovno prisustvovao sednicama, a za ubuduće planira da se u potpunosti vrati klovnovskim aktivnostima, prenosi BBC.

U svom prvom govoru otkako je izabran za poslanika 2010, Tiririka navodi da je tužan zbog onoga što je video u donjem domu Kongresa.

"Svi znaju da smo dobro plaćeni da radimo, ali ne rade svi. Imamo 513 poslanika, a samo ih osam redovno dolazi. A ja sam jedan od osmoro njih. I ja sam cirkuski klovn", rekao je on, priznavši da "nije mnogo toga postigao" tokom sedam godina u poslaničkoj klupi, ali je naglasio da je "barem bio tamo".

Tlirika je, inače, veoma popularan među glasačima, pa je tako 2010. pod sloganom "Ne mogu ništa da pokvarim" osvojio 1,3 miliona glasova, više nego ijedan drugi kandidat na tadašnjim izborima.

Svet

strana 1 od 526 idi na stranu