Vučićeva slika visi u školi; Direktor: Ja sam tako hteo

Na zidu zbornice u srednjoj školi “Nikola Tesla” u Kostolcu istaknuta je fotografija predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Izvor: insajder.net
Podeli
screenshot/Insajder
screenshot/Insajder

Direktor škole Goran Nestorović kaže da je slika istaknuta na njegovu inicijativu zbog posete ministra prosvete Mladena Šarčevića.

“Ne vidim tu ništa loše. Našu školu je juče prvi put posetila visoka državna delegacija i onda smo u okviru dekoracije, a i zbog želje da se prikaže kult državnosti, fotografiju koja se inače nalazi u mojoj kancelariji prebacili u zbornicu“, navodi direktor ove srednje škole.

On dodaje i da je cela škola povodom posete delegacije bila dekorisana slikama, kako je naveo, srpskih velikana poput Mihajla Pupina, Nikole Tesle, kao i peharima i medaljama učenika škole i da mu je žao što to mediji nisu primetili.

Na pitanje novinara Insajdera zar nije dovoljan kult državnosti zastava Srbije, Nestorović navodi da u školi, ali u njegovoj kancelariji postoje brojne zastave, ali smatra da i fotografija predsednika kazuje isto.

“Deca će u narednom periodu, kao deo gradiva učiti o predsedniku Aleksandru Vučiću kao jednom od predsednika Srbije“, kaže Nestorović dodajući da je on, dok je predsednik bio Tomislav Nikolić, u svojoj kancelariji imao i njegovu fotografiju uramljenu.

Nestorović dodaje i da se on ne bavi politikom, ali na pitanje novinara da li je član Srpske napredne stranke kaže da jeste, ali ne i aktivan član.

Uprkos činjenici da je u toj prostoriji proveo dvadesetak minuta, ministar Šarčević je naveo da sliku nije ni video.

Politika

strana 1 od 240 idi na stranu